Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 04

Ūkininkas Petras Šiaučiūnas paveldo departamentui: „Jūsų objektas pūva“

Socialiniuose tinkluose išgarsėjęs ir daug sekėjų turintis ūkininkas Petras Šiaučiūnas, su šeima gyvenantis kultūros paveldu pripažintoje sodyboje, neapsikentė ir parašė atvirą laišką Kultūros paveldo departamentui. „Nustokite orą stumdyti“, – paskutinėmis metų dienomis rašė dailininko Justino Vienožinskio proanūkis. Tuo metu paveldosaugininkai tikina, kad ūkininko įrašas neatspindi realios situacijos.
Ūkininkas Petras Šiaučiūnas pasidalino nuotraukomis, kaip atrodo kultūros paveldui priskirtas pastatas, kuriame gyvena jo šeima
Ūkininkas Petras Šiaučiūnas pasidalino nuotraukomis, kaip atrodo kultūros paveldui priskirtas pastatas, kuriame gyvena jo šeima / 15min montažas

Rokiškio rajono Obelių seniūnijoje ūkininkaujantis Petras Šiaučiūnas institucijų dėmesio sulaukė pradėjęs namo remonto darbus.
Maždaug 400 kv. metrų ploto namas padalintas į dvi dalis: vienoje pusėje gyvena ūkininkas su savo mama. Kitoje įkurdintas J.Vienožinskio muziejus.

Name kadaise gyveno J.Vienožinskio tėvai, pats dalininkas turėjęs namą greta. Tačiau per karą jis buvęs nugriautas, jo vietoje stovi koplytstulpis.

Asmeninio albumo nuotr./Petras Šiaučiunas
Asmeninio albumo nuotr./Petras Šiaučiunas

Remonto darbus pradėjęs ūkininkas P.Šiaučiūnas sulaukė institucijų dėmesio, kai viešino remonto darbus. Viename vaizdo įraše užfiksuota griaunama siena. Anonimas tokį veiksmą apskundė. Apie šią istoriją rašė ir 15min. Įsisuko teismų karuselė.

„Laiko klausimas, kada grius“

Paskutinėmis metų dienomis ūkininkas kreipėsi į Kultūros paveldo departamentą: „Jūsų saugomas objektas avarinės būklės, stogas kiauras, muziejuje viskas skęsta ir pūva, pamatai išplauti ir sutrūkę, sienų rąstai supuvę, sienos apvertinos būklės. Laiko klausimas, kada objektas sugrius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius