Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 05

Ūkininkas suarė žvyrkelį

Panevėžio rajono ūkininkas Aleksas Speičys, neapsikęsdamas dulkių, kurias sukelia dideliu greičiu pro jo sodus ir uogynus žvyrkeliu lekiantys automobiliai, jį paprasčiausiai suarė.
Žvyrkelis
Žvyrkelis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Iš pradžių A.Speičys šalikelėje iškabino prašymus sulėtinti greitį, o kai tai nepadėjo, žvyrkelį išvagojo 28 grioviais, rašo „Lietuvos rytas“.

„Lietuvos ryto“ žurnalistai, kaimo keliu artėdami prie A.Speičio valdų Sodeliškių kaime, irgi išvydo užrašą „Prašome neviršyti greičio. Dulkės kenkia augalams“. Nurodytas ir leistinas greitis – 30 kilometrų per valandą. Dar truputį pavažiavus prasidėjo griovių ruožas. Jais visas kelias įstrižai buvo išvagotas 28 kartus.

A.Speičio obuolių saugyklose sutikta darbuotoja Ingrida paaiškino, kad ženklas, prašantis sumažinti greitį, ties sodais ir uogynais statomas jau keletą metų. Taip vasaromis bandoma nuo dulkių apsaugoti ne tik šalia kelio augančias braškes, serbentus, obelis, bet ir juos prižiūrinčius žmones.

Ankstesniais metais keliu važiuodavo vos vienas kitas automobilis. Šiais metais mašinos zuja nuolat, todėl specialiu traktoriaus plūgu, skirtu augalams sodinti, neseniai ir buvo išrausti grioviai.

Panevėžio apskrities kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas sakė, kad Administracinių teisės pažeidimų kodekse už savavališką kelio ženklų statymą ir kelio dangos gadinimą yra numatytos baudos.

Bet kol kas jokių skundų dėl savadarbio ženklo ir sugadinto žvyrkelio, einančio šalia A.Speičio valdų, pareigūnai nėra sulaukę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius