Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 03

Ukmergė laukia tūkstančių apsaugos priemonių iš Kinijos – ketina dalyti ir gyventojams

Artimiausiomis dienomis Ukmergės rajono savivaldybę turėtų iš Kinijos pasiekti stambus užsakymas, kuriame bus beveik 14 tūkstančių respiratorių ir kitų priemonių.

Pasak Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno, tikimasi, kad gautomis priemonėmis bus galima aprūpinti ne tik būtiniausias įstaigas, bet ir vietos gyventojus.

„Pati savivalda yra užsisakiusi tiesiai iš Kinijos apsaugos priemonių, krovinį kuruoja mero pavaduotoja. Tai galvojam, kad krovinys turėtų greitai pasirodyti Ukmergėje ir tada visiškai nebus jokios rizikos (...) Mes galvojam net, kai dabar yra problema įsigyti kaukę, jeigu pavyks, net gal visiems gyventojams dalinsime apsaugos kaukes“, – kalbėjo jis.

D.Varno teigimu, be respiratorių savivaldybė užsakė, pavyzdžiui, ir greitųjų testų.

„Respiratoriai FFP2 – 10 tūkst., FFP3 – 4 tūkst., kombinezonai – 600 vnt., greitieji testai – tūkstantis ir pirštinės – 2 tūkst. dėžučių po penkiasdešimt“, – teigė jis.

Andriaus Repšio nuotr./Ukmergė, 2020 03 20
Andriaus Repšio nuotr./Ukmergė, 2020 03 20

Tiesa, direktorius pažymi, kad užsakymas buvo atliktas kartu su Joniškio rajono savivaldybe, tad kroviniu bus dalijamasi.

D.Varnas taip pat pasakoja, kad padėtis Ukmergėje nėra tokia bloga, kokia gali pasirodyti. Jo teigimu, visi šeši mirusieji, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas, buvo rizikos grupėje. Direktorius taip pat sako nesuprantantis, kodėl mirusiesiems rašoma koronaviruso diagnozė nekreipiant dėmesio į kitus lėtinius susirgimus.

„Jeigu tiek testų būtų padaręs nors vienas tokio dydžio rajonas, tai labai norėčiau pažiūrėti jų sergančiųjų tuo virusu skaičių. Mes nesame baubas, nesame raupsuoti, mes esame normalūs ir begalė daug sveikų žmonių pas mus gyvena“, – kalbėjo D.Varnas.

Kokia šiuo metu padėtis yra Ukmergėje ir kaip buvo suorganizuotas didžiulis apsaugos priemonių užsakymas, žiūrėkite šiame videoreportaže:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius