-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 30

Ukmergės advokatai susirūpino, ar jie teisme neapsinuodijo gyvsidabriu

Advokatų taryba nusprendė kreiptis į Teisingumo ministrą, kad Ukmergės rajono apylinkės teisme, kuriame rasta gyvsidabrio, dirbę vietiniai advokatai už valstybės lėšas būtų patikrinti medicinos įstaigoje.
Gyvsidabrio garai kenksmingi sveikatai.
Gyvsidabrio garai kenksmingi sveikatai. / „15min“ archyvo nuotr.

Advokatų tarybos pirmininkas Leonas Virginijus Papirtis BNS sakė, kad tarybos posėdyje nagrinėtas klausimas dėl Ukmergės rajono apylinkės teisme dirbusių advokatų sveikatos būklės.

Nutarta kreiptis į teisingumo ministrą, prašant suteikti šiame teisme dirbusiems kolegoms iš valstybės biudžeto apmokamas sveikatos priežiūros ir kitos būtinos medicininės apžiūros paslaugas.

„Jie prašė mūsų tarpininkavimo, jie nori išsiaiškinti, ar jų organizme yra gyvsidabrio. Jaučiam rūpestį savo broliais ir seserimis“, – BNS sakė L.V.Papirtis.

Iš pradžių septyni Ukmergėje dirbantys advokatai ir vienas advokato padėjėjas pareiškimu kreipėsi į Lietuvos advokatūrą dėl sveikatos patikrinimo.

L.V.Papirtis priminė, kad anksčiau buvo tikrinti teisėjai, taip pat buvę teismo darbuotojai.

„Faktiškai beveik kiekvieną dieną turėjome bylų tose patalpose, prokurorai dirbo panašiu tempu. Supratome, kad prokurorams taip pat kažkokie tyrimai buvo atliekami, mes tyrimo duomenų nežinom.

Mes ten susipažindavome su bylomis, laikydavome savo daiktus“, – BNS sakė Ukmergėje dirbanti advokatė Virginija Bradulskienė. Ji teigė, kad dėl negalavimų buvo kreipusis į gydymo įstaigą, tačiau kol kas negali tvirtinti, kad jie gali būti susiję su teisme aptiktu gyvsidabriu.

Ukmergės rajono apylinkės teismo darbuotojai sausio viduryje sulaukė tyrimų rezultatų dėl teismo pastate rasto gyvsidabrio poveikio jų sveikatai. Viešai skelbta, kad tyrimų metu buvo aptikta gyvsidabrio.

Neseniai Teisėjų taryba nutarė kreiptis į Vyriausybę dėl lėšų skyrimo Ukmergės teismo darbuotojų sveikatos tyrimams atlikti, naujo pastato statybai bei seno pastato išvalymui nuo gyvsidabrio.

Dabartinio pastato demerkurizacija užtruks iki pusantrų metų ir tai kainuos apie milijoną litų. Ar pastatas bus tinkamas naudoti, bus aišku tik pabaigus visus darbus ir atlikus pakartotinius tyrimus.

Šiuo metu teismas dirba dvejose skirtingose patalpose – Ukmergės verslo ir turizmo centre bei Ukmergės rajono policijos komisariate. Ukmergės verslo ir turizmo centre teismui patalpos skirtos tik iki kovo 1 dienos.

Pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio.

Gyvsidabris aptiktas atliekant remontą teismo pastate Kęstučio aikštėje. Po šių įvykių Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Neuromokslų instituto neurotoksikologijos laboratorijoje ištirta 26 dabartinių teismo darbuotojų ir vienos neseniai darbą teisme palikusios moters sveikata.

Ukmergės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija susidariusią situaciją pripažino ekstremaliu įvykiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius