-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

Ukmergės ligoninė stabdo planines operacijas, uždaro dalį skyrių, nes daugėja COVID-19 ligonių

Dėl ženkliai išaugusio COVID-19 liga sergančiųjų gydymui skirtų lovų poreikio Vilniaus regione, Ukmergės ligoninėje perorganizuotas paslaugų teikimas, nutrauktos planinės operacijos.
Ukmergė sušvelninto karantino metu
Ukmergė sušvelninto karantino metu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ukmergės ligoninės administracija pranešė, kad nuo lapkričio 19 d., ketvirtadienio, ligoninėje atidaromas antras COVID skyrius su 28 lovomis. Pirmasis toks skyrius su 28 lovomis buvo atidarytas lapkričio 4 d. Dėl to buvo sustabdytas Vidaus ligų profilio paslaugų teikimas nesergantiems COVID-19 liga pacientams.

Ukmergės ligoninės administracija pranešė, kad nuo antradienio ligoninėje sustabdytos planinės operacijos, nauji pacientai nebeguldomi Neurologijos ir Kardiologijos skyriuose.

Neurologijos ir Kardiologijos profilio pacientus sutiko priimti VšĮ Anykščių ir VšĮ Elektrėnų ligoninės. Vidaus ligų profilio pacientus toliau priima VšĮ Širvintų ligoninė, tačiau stabdomas šių pacientų nukreipimas į VšĮ Molėtų ligoninę.

Ukmergės ligoninėje išlieka skubios pagalbos teikimas: Priėmimo – skubiosios pagalbos skyriuje, Chirurgijos skyriuje, Ortopedijos – traumatologijos skyriuje, Vaikų ligų skyriuje, Akušerijos skyriuje.

Ambulatorinė pagalba Konsultacijų poliklinikoje ir Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje kol kas išlieka, tačiau gali nedirbti kai kurie specialistai.

Ligoninė įspėja, kad esant poreikiui gali būti stabdomas ir kitų paslaugų teikimas.

VIDEO: Santaros klinikos atstovai pristato situaciją Vilniaus regione dėl Covid-19 sergančių pacientų gydymo

Taip pat informuojama, kad COVID-19 liga sergančių pacientų tiesiogiai ligoninė nepriima, nes yra atraminė COVID ligoninė – pacientai į ligoninę priimami tik pagrindinės Asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ) – Vilniaus universiteto ligoninė (VUL) Santaros klinikų nukreipimu.

Tad pacientai, kuriems nustačius COVID-19 ligą, atsiranda stacionarinių paslaugų poreikis, pirmiausia turi vykti (ar yra vežami) į pagrindinę ASPĮ – VUL Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius