Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 06

Ukmergės savivaldybės administracija dėl lėšų trūkumo kartą per mėnesį nedirbs

Trūkstant lėšų darbo užmokesčiui, Ukmergės rajono savivaldybės administracija keturis mėnesius po vieną penktadienį nedirbs.
Projektu siekiama surinkti lėšų bent penkioms mokykloms skurdžiame Maroko kaime Iznaguen  pastatyti.
Ukmergės savivaldybės darbuotojai dėl lėšų trūkumo kartą per mėnesį nedirbs. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Teigiama, kad gyventojai nuo to nenukentės, mat liks dirbti priimamojo ir Socialinės paramos skyriaus darbuotojai.

Anot savivaldybės, tvirtinant šių metų biudžetą, buvo sumažintas darbo užmokesčio fondas ir taip suplanuotas jo deficitas. Savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė BNS sakė, kad savivaldybės administracijos darbo užmokesčio fonde trūksta apie 86 tūkst. litų.

Septyni šių metų mėnesiai esą parodė, kad iki metų pabaigos nepakaks lėšų administracijos darbuotojų darbo užmokesčiui išmokėti. Tad administracija nusprendė, kad keturis mėnesius – rugpjūtį, rugsėjį, spalį, lapkritį – kiekvieno mėnesio antrą penktadienį savivaldybės administracijos darbuotojai nedirbs.

„Iš karto buvo suplanuotas biudžeto darbo užmokestyje deficitas. Čia ne sprendimas, o tiesiog susitarimas, kad kitaip neišeis, kadangi trūksta darbo užmokesčio fondo. Kadangi žmonės labai sveiki, nesirgo, biuletenių nebuvo, tokiu būdu ir išeina, kad trūksta darbo užmokesčio fondo šiek tiek“, – BNS sakė Ukmergės rajono vicemeras Regimantas Baravykas.

„Čia bus tik rugsėjis, spalis ir lapkritis – labai tikimės, kad gruodį kažkaip jau prisivysime“, – sakė Z.Kurmelienė.

Administracijai laisvais penktadieniais pagal atskirą grafiką dirbs priimamojo, Socialinės paramos skyriaus darbuotojai, kad gyventojai turėtų galimybę pateikti prašymus ar kitus dokumentus jiems aktualiais klausimais.

„Su žmonėmis bus bendraujama, dokumentai bus priiminėjami, tikrai nebus jokių problemų. Bus sudaryta specialus grafikas – kas kreipsis, bus išgirsti“, – tikino R.Baravykas.

Pasak Z.Kurmelienės, lėšų darbo užmokesčiui trūkdavo ir ankstesniais metais, tačiau tuomet laisvų dienų ar nemokamų atostogų darbuotojams tekdavo eiti gerokai dažniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius