-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 11

Ukraina: su Lietuva mus sieja broliški saitai

„Ukrainos vadovai ir žmonės kalba ne tik apie nuoširdžią draugystę, bet ir apie broliškus ryšius tarp mūšų dviejų tautų“, – apibendrindamas trijų dienų vizitą Ukrainoje sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius Ukrainoje
Linas Linkevičius Ukrainoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vasario 9-11 d. L.Linkevičius susitiko su Ukrainos Prezidentu Petro Porošenko, užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu, vicepremjere Ivanna Klympuš-Tsindzadze, Verchovnos Rados pirmininko pirmąja pavaduotoja Iryna Heraščenko, Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Oleksandru Turčynovu, su Verchovnos Rados deputatėmis Julija Tymošenko ir Nadia Savčenko, Donecko srities ir Avdijevkos miesto vadovais. L.Linkevičius taip pat susitiko su aukšto lygio patarėjais iš Lietuvos, buvusiu ekonomikos ministru Aivaru Abromavičiumi.

„Ukrainoje nuolatos jautėme ypatingą padėką Lietuvai. Čia mūsų paramos ženklai yra matomi kone kiekvieną dieną. Lankantis nuo Rusijos remiamų separatistų apšaudymų nukentėjusioje Avdijevkoje sutikome “Blue-Yellow„ organizacijos vadovą Joną Ohmaną, Lietuvos labdaros organizacijos “Pagalbos sparnas„ vadovus, atvežusius eilinę didelę siuntą paramos. Sutikome ir Lietuvos žurnalistus. Ukrainiečiai kalbėjo apie 'didelį desantą' iš Lietuvos Avdijevkoje“, – pranešime spaudai cituojamas L.Linkevičius.

„Nuolatinį desantą iš Lietuvos turime ir kituose Ukrainos regionuose: ar tai būtų kariniai instruktoriai ar aukšto lygio patarėjai, kurių yra daugiau nei 10“, – pažymėjo ministras.

L.Linkevičius Ukrainos vadovus užtikrino, kad Lietuva toliau teiks visokeriopą paramą Ukrainai reformų ir eurointegracijos srityse.

„Vykdyti reformas yra iššūkis. O karo metu – tai dvigubas iššūkis. Ukraina padarė didelę pažangą reformų kelyje. Dabar svarbu tęsti reformas, ypač antikorupcijos srityje,“ – susitikimuose Kijeve kalbėjo Lietuvos ministras.

Tiek Ukrainos vadovai, tiek ir opozicijos atstovai dėkojo už nuolatinį Lietuvos dėmesį, paramą įgyvendinant reformas ir už ministro vizitą į Avdijevką, kaip aiškiausią solidarumo su Ukraina ženklą.

Susitikimuose Ukrainoje buvo šiltai priimtas ir įvertintas JAV Prezidento D.Trumpo sveikinimas Lietuvai, kuriame kalbama apie Lietuvos indelį kovoje už Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius