-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 01

Ukrainiečiams Klaipėdos rajone – speciali vienkartinė išmoka

Nuo balandžio 1-osios ukrainiečiai, radę prieglobstį Klaipėdos rajone, galės kreiptis ne tik dėl valstybės skiriamos socialinės paramos, bet ir dėl specialios vienkartinės Savivaldybės išmokos. Tarybos sprendimu kiekvienam rajone gyvenančiam ukrainiečiui bus skiriami 267 eurai, padėsiantys čia įsikurti, pradėti gyvenimą. Šiuo metu Klaipėdos rajone jau gyvena virš 800 ukrainiečių.
Ukrainiečių registracijos centras Kaune
Klaipėdos rajone apsistojo 800 ukrainiečių / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ukrainiečiai, pageidaujantys gauti vienkartinę pašalpą, turi kreiptis į gyvenamosios vietos seniūnijos socialinį darbuotoją ir užpildyti laisvos formos prašymą, nurodydami duomenis apie save, gyvenamąją vietą, bendrai gyvenančius šeimos narius, asmeninės banko sąskaitos numerį.

Kartu su prašymu reikia pridėti šiuos dokumentus: Migracijos departamento išduoto dokumento apie priimtą prašymą teisinės padėties klausimui Lietuvos Respublikoje spręsti arba išduoto leidimo laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje humanitariniu pagrindu kopiją.

Priklauso ir kitos socialinės išmokos

Siekiant sumažinti nuo karo bėgančių ukrainiečių socialinę atskirtį, laikinąją apsaugą gavę ukrainiečiai turi teisę ir į Valstybės numatytą socialinę paramą. Jie gali gauti visas išmokas vaikams (įskaitant vaiko pinigus, o globojami vaikai – ir globos (rūpybos) išmoką), vienkartinę paramą įsikūrimui, būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijas ir kitas socialines išmokas. Jiems priklauso ir socialinės paslaugos.

Nuo karo pabėgę ir laikinąją apsaugą Lietuvoje turintys ukrainiečiams bus mokamos ir šalpos, senatvės pensijos. Jie taip pat turi teisę į slaugos ir priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslines kompensacijas.
Laikinąją apsaugą Lietuvoje gavę ukrainiečiai, kurie neturės pajamų, gali gauti socialinę pašalpą, taip pat būsto šildymo, geriamojo ir karšto vandens išlaidų kompensacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius