-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 04

Ukrainiečiams – nemokama Lietuvos advokatų pagalba

Advokatų profesinė bendrija „Avocad“ pradeda teikti nemokamą teisinę pagalbą Ukrainos piliečiams, prieglobsčio ir pagalbos ieškantiems Lietuvoje, rašoma „Avocad“ pranešime spaudai.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.

„Ir priesaiką davę advokatai, ir teisininkai – visi esame Lietuvos piliečiai. Todėl karui Ukrainoje tik intensyvėjant ir reikalaujant vis didesnių aukų esame pasiryžę padėti patarimais, kaip ir kokius asmeninius dokumentus reikia pasiruošti, kokius dokumentus ir kokioms Lietuvos įstaigoms pateikti“, – sakė advokatų profesinės bendrijos „Avocad“ partneris Jonas Zaronskis.

Nuo karo bėgantys Ukrainos piliečiai daugeliu atvejų neturi pakankamai laiko pasiruošti, apsvarstyti ir apmąstyti visas detales. Todėl teisinių klausimų sudėtingumas tampa papildoma našta, kuri atima brangų laiką, didina emocinę įtampą, neapibrėžtumą, neleidžia sustoti ir ramiai įvertinti kardinaliai pasikeitusią situaciją.

Pabėgėliams teisiniai klausimai dažniausiai kyla dėl formalaus laikino leidimo gyventi Lietuvoje suteikimo, taip pat sudarant laikinas gyvenamosios vietos, komunalinių paslaugų, maitinimo, sveikatos priežiūros ir kitas sutartis. Kitas dažnas klausimas – teisinių įgaliojimų atstovauti atsiskyrusius šeimos narius, artimuosius formalizavimas.

„Avocad“ komanda pasiruošusi konsultuoti anglų ir rusų kalbomis, gaunami klausimai bus skirstomi pagal kompetencijos sritis. Turintys galimybę kreiptis elektroniniu paštu, raginami siųsti savo klausimus elektroniniu paštu ukraine@avocad.lt, o tokios galimybės neturint galima skambinti bendruoju telefonu +370 (5) 219 0790, tačiau jau pirmųjų dienų patirtis rodo, kad prisiskambinti pavyksta ne iš karto.

Pasak Jono Zaronskio, jau sulaukiama signalų, kad „Avocad“ teisininkų komandą bent laikinai gali papildyti ir kvalifikuoti teisininkai ukrainiečiai, kurie šiomis dienomis kuriasi Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius