-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 28

Ukrainietė Liza per Kalėdas Lietuvoje įrašė dainą kariaujančiam tėvui

Lietuvoje Kalėdas sutikusi mergaitė iš Ukrainos Liza mūsų šalyje įrašė dainą apie kariaujantį tėtį. Kūrinį „Sugrįžk“ jai padėjęs įrašyti lietuvis kompozitorius Titas Petrikis 15min.lt sakė, kad savo pagalba siekia padėti mergaitei priartėti prie svajonės tapti vokaliste.
Ukrainietė Liza
Ukrainietė Liza / youtube.com stopkadras

Anot T.Petrikio, 13 metų Liza Lietuvoje lankosi antrą kartą. Šiuo metu ji svečiuojasi pas kompozitoriaus draugus.

„Per Kalėdas draugai su Liza svečiavosi pas mus, pasiūlėme Lizai įrašyti dainą. Ji nusprendė dainą skirti savo tėčiui ir draugams Lietuvoje, todėl uždainavo dviem kalbom – ukrainietiškai ir lietuviškai, – pasakojo jis. – Liza gyvena Žitomyre, lanko chorą, nori tapti vokaliste, tačiau savo mieste neturi jokių galimybių.  Nusprendžiau jai padėti priartėti prie savo svajonės. Mano manymu, svarbu vaikams parodyti galimybes, kurias suteikia atkaklus darbas, repeticijos, mokslai.“

VIDEO: Ukrainietės Lizos daina tėčiui

 

Asmeninio albumo nuotr./Titas Petrikis
Asmeninio albumo nuotr./Titas Petrikis

Ukrainiečių vaikams reikia pagalbos

Į Lietuvą sausį atvyks antra grupė ukrainiečių vaikų, kurie mūsų šalyje atgaus psichologinę pusiausvyrą dėl karo išgyvenimų.

Lietuvos vaikų ir jaunimo centro teigimu, sausio 10–17 d. Lietuvoje svečiuosis aštuoniolika 10–15 m. vaikų, kurių šeimas karas paveikė tiesiogiai – šeimos nariai kariauja, žuvę ar dingę be žinios.

Be dėmesio, kurį suteiks savanoriai, šiems vaikams reikalingi ir būtiniausi daiktai – žieminiai drabužiai, batai, taip pat renkama ir piniginė parama, kuri bus panaudota tik šių vaikų poreikiams viešnagės Lietuvoje metu.

„Mūsų tikslas padėti šiems vaikams bent trumpam atsiriboti nuo jų šalyje vykstančių įvykių, pailsėti, pabūti jaukioje ir saugioje namų aplinkoje, kartu su lietuviais vaikais dalyvauti smagioje programoje, užmegzti glaudesnius socialinius ryšius su bendraamžiais čia, Lietuvoje“, – sakė Deividas Budginas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius