-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 10

Ukrainoje arsenalo sandėliuose toliau sproginėja sviediniai

Ukrainos gynybos ministerijos 6-ojo arsenalo sandėliuose šiaurinėje Černigovo srityje toliau sproginėja sviediniai, todėl ugniagesiams ir gelbėtojams neįmanoma pradėti darbo, trečiadienį ryte pranešė Valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba.
Gairas Ukrainos šaudmenų sandėlyje
Gairas Ukrainos šaudmenų sandėlyje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Ukraina Gaisras

„Šiuo metu karinio sandėlio teritorijoje stebimi įvairaus intensyvumo sprogimai. Kai sprogimų intensyvumas sumažės, Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos pajėgos ir ištekliai imsis nepaprastosios situacijos likvidavimo priemonių“, – sakoma tarnybos pranešime spaudai.

„Įvykio vietoje dirba nepaprastosios situacijos padarinių likvidavimo štabas. Šiuo metu negauta informacijos apie žuvusius ir nukentėjusius gyventojus“, – pažymima pranešime.

„Facebook“ nuotr./Gaisras ginklų sandėlyje Ukrainoje
„Facebook“ nuotr./Gaisras ginklų sandėlyje Ukrainoje

Jame nurodoma, kad įvykio vietos rajone sutelkta 1 tūkst. pareigūnų ir per 200 technikos vienetų. Padėties pasunkėjimo atvejui sukurtas 109 pareigūnų ir 23 ugniagesių technikos vienetų rezervas. Be to, parengti du ugniagesių lėktuvai, medicininiai lėktuvas ir sraigtasparnis bei septynių ugniagesių traukinių rezervas.

Pranešimas apie gaisrą ir sproginėjimus Ukrainos gynybos ministerijos 6-ojo arsenalo sandėliuose buvo gautas antradienį 3 val. 30 min. vietos laiku.

Dėl gaisro evakuoti žmonės iš 38 gyvenviečių. Černigovo srities administracijos atstovai informavo, kad 63 dėl dūmų prastai pasijutę žmonės kreipėsi medikų pagalbos.

Antradienį 4 val. 22 min. buvo uždaryta oro erdvė 20 km spinduliu nuo degančių sandėlių. Taip pat uždraustas eismas aplinkiniuose keliuose.

VIDEO: Ukrainoje įvyko sprogimas techninėje teritorijoje: užsiliepsnojo didelis šaudmenų sandėlis

Karinė prokuratūra iškėlė bylą dėl aplaidumo. Ukrainos saugumo tarnyba nurodė, kad tiriamos kelios versijos, tarp jų – galimos diversijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius