Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos ir Lietuvos premjerai „Blue/Yellow“ aptarė pilietinės paramos stiprinimą

Lietuvoje viešintis Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis su kolege Ingrida Šimonyte penktadienį lankėsi nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ būstinėje, kur aptarė pilietinės paramos stiprinimą.
„Blue/Yellow“ nuotr.
„Blue/Yellow“ nuotr.

Kaip skelbia „Blue/Yellow“, jos bendraaįkūrėjas Jonas Ohmanas premjerams ir Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Valdemarui Sarapinui pristatė paramos organizacijos veiklą, ukrainiečiams perkamą įrangą, „Radarom“ karių rinkinius, vykdomus karių mokymus. 

Ukrainos premjeras D. Šmyhalis padėkojo „Blue/Yellow“ ir ją remiantiems lietuviams už pagalbą Ukrainos kariams.

„Lietuva yra viena iš labiausiai Ukrainą remiančių šalių pasaulyje. Lietuviai vienijasi, kad paremtų mūsų šalį, o jų parama verčiama išgelbėtomis ukrainiečių gyvybėmis fronte. Tai yra pagalba, kuri padeda atlaikyti agresorių, ir mes esame giliai dėkingi už tai“, – pranešime cituojamas D. Šmyhalis.

„Lietuva žino, kad Europos ateitis šiandien priklauso nuo ukrainiečių, esančių priešakinėje kovos už laisvę linijoje. Mūsų parama Ukrainai nėra tik Vyriausybės politika – ji kyla iš stipraus, nuoširdaus Lietuvos žmonių atjautos ir pareigos jausmo“, – sakė premjerė.

Pasak „Blue/Yellow“ vadovės Lauros Paukštės, organizacijos surinkta beveik 78 mln. eurų siekianti parama yra ne tik finansinis indėlis, bet ir Lietuvos bei pasaulio solidarumo su Ukraina išraiška.

„Blue/Yellow“ organizacija nuo 2014 metų remia Ukrainos kovą už laisvę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius