-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 09

Ukrainos Luhansko regionui perduota lietuvių bendruomenės surinkta parama

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis kartu su lietuvių bendruomenės atstovais sausio 5–7 dienomis lankėsi Luhansko srityje, kur dviem mokykloms ir daugiavaikėms šeimoms perdavė paramos akcijos „Padovanok viltį Rytų Ukrainos vaikams“ metu surinktus daiktus.
Ukrainos Luhansko regionui perduota lietuvių bendruomenės surinkta parama.
Ukrainos Luhansko regionui perduota lietuvių bendruomenės surinkta parama. / URM nuotr.

Iš viso per mėnesį trukusią akciją surinkta ir perduota apie pusantros tonos mokymo reikmenų, knygų, kompiuterių, drabužių, sporto inventoriaus, maisto produktų, teigiama Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime.

„Džiaugiamės, galėdami padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia ir prisidėti prie mokymo proceso gerinimo. Tikimės, kad jau kurį laiką besitęsianti Lietuvos ir Luhansko srities draugystė sėkmingai plėtosis ir ateityje“, – perduodamas paramą sakė M.Janukonis.

Severodonecko mieste delegacija susitiko su Luhansko srities civilinės-karinės administracijos vadovo pirmuoju pavaduotoju Romanu Vlasenko ir kitais pareigūnais, su kuriais aptarė situaciją regione. Delegacija apsilankė labiausiai izoliuotame Stanycia Luhanska rajone, kurio mokykloms ir perduota surinkta parama.

Kijevo lietuvių kartu su Lietuvos ambasada Ukrainoje surengta paramos akcija prasidėjo gruodžio pradžioje. Visą mėnesį norintys galėjo aukoti būtiniausius daiktus ir taip prisidėti prie akcijos. Taip pat lietuvių bendruomenės Ukrainoje kalėdinio vakaro metu buvo surengta labdaringa loterija, kurios metu surinktos lėšos, skirtos Luhansko srities mokykloms paremti. Planuojama tokias akcijas vykdyti ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius