Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 12 04

Ministras Aivaras Abromavičius: pažadėjo, kad bus sukurtos visos sąlygos įgyvendinti idėjas

Ukrainos ekonomikos ministru paskirtas lietuvis verslininkas Aivaras Abromavičius sako šias pareigas užimti sutiko, nes nori padėti nelengvoje situacijoje esančiai Ukrainai ir pritaikyti Vakaruose įgytą patirtį.
Aivaras Abromavičius
Aivaras Abromavičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ukrainai dabar tikrai labai nelengva tiek ekonomikoje, tiek kitose srityse. Bet ši šalis man nesvetima, todėl nutariau padėti tuo, kuo galiu ir ką moku. Prezidentas Petro Porošenka pažadėjo, kad bus sukurtos visos sąlygos įgyvendinti savo idėjas, tikslus, kad niekas man ir kitiems ministrams nekliudys dirbti. Bandysime kartu pritaikyti savo patirtį, įgytą Vakaruose“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė A.Abromavičius.

Pasak jo, į Ukrainą būtina pritraukti užsienio investicijas, daug dirbti su paramos programomis, stengiantis geriausiai panaudoti Europos Sąjungos paramą bei struktūrinių fondų lėšas.

Jis apgailestauja, kad tapęs Ukrainos piliečiu netrukus gali prarasti lietuvišką pasą, nors Lietuvos piliečiai yra trys jo vaikai, gimę Kijeve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius