-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 16

Ukrainos ministras padėkojo Lietuvai už humanitarinę paramą

Ukrainai skiriama Lietuvos valdžios ir nevyriausybinių organizacijų humanitarinė parama yra naudinga ir padeda ginti valstybę, sako Ukrainos kultūros ministras Jevhenijus Niščiukas.
 Jevhenijus Niščiukas
Jevhenijus Niščiukas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Labai jaučiame paramos naudą ir mes labai dėkojame už tai, nes šis savanorystės judėjimas persidavė ir ukrainiečiams. Mes dažnai pranešame, kad Lietuva priėmė gydyti daug sužeistųjų ar kad surinko piniginę paramą, perdavė termovizorių, šiltų daiktų. Tai siunčia žinutę Ukrainos tautai“, – sakė ministras.

Jis taip pat patvirtino, kad lietuvių parama skiriama ir savanorių pajėgoms, kurių valstybė negali aprūpinti reikiamu inventoriumi. Anot ministro, būtent tokie savanoriai jau mėnesį sėkmingai gina Donecko oro uostą.

„Manau ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jaučia, kad ukrainiečiai gali visiškai apginti savo valstybę, savo žemę“, – sakė jis.

J.Niščiukas Lietuvoje lankosi minint Ukrainos kultūros dienas. Jose daugiausia dėmesio skiriama Vilniuje kurį laiką gyvenusiam ukrainiečių poetui Tarasui Ševčenkai – šiemet minimos jo 200-osios gimimo metinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius