Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 28

Ukrainos visuomenininkai spaudžia Viktorą Janukovyčių pasirašyti ES Asociacijos sutartį

Vilniuje viešintys Ukrainos opozicijos ir visuomeninių organizacijų atstovai spaudžia šalies prezidentą Viktorą Janukovyčių pakeisti nuomonę ir Vilniaus viršūnių susitikime pasirašyti Asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Europos Sąjunga.
Visuomenininkai pasirašė ES Asociacijos sutartį
Visuomenininkai pasirašė ES Asociacijos sutartį / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Konferencijoje „Rytų partnerystė šiandien: politiniai iššūkiai ir pilietinė visuomenė" Ukrainos visuomeninių organizacijų atstovai, remiami Ukrainos opozicijos, pasirašė neoficialų dokumentą, kuriuo demonstruoja savo pasiryžimą artėti prie Europos Sąjungos.

Dokumentas yra neoficialus. Jį pasirašyti gali visi konferencijos dalyviai, manantys, kad Ukraina klysta atsisakydama žengti europiniu keliu.

Be to, Vilniaus Katedros aikštėje, šalia Valdovų rūmų, kur vyks ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimo vakarienė, ukrainiečių bendruomenė Lietuvoje, Ukrainos opozicijai priklausantys politikai, Ukrainos visuomenininkai bei žurnalistai ketina surengti mitingą.

Kol kas neaišku, kada Ukrainos prezidentas V.Janukovyčius ketina atvykti į Vilnių. Ukrainos žurnalistai, viešintys Vilniuje, sako nežinantys prezidento planų ir neatmetantys galimybės, kad jis gali išvis nepasirodyti Lietuvoje.

Primename, kad Ukrainos Vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė stabdanti derybas dėl asociacijos ir laisvosios prekybos sutarties, kurią ketinta Lietuvoje pasirašyta penktadienį.

Ukraina teigia, kad sutartį su ES galėtų pasirašyti tik gavusi geresnes sąlygas ir finansinę paramą. Prezidentas Viktoras Janukovyčius pareiškė, kad pasirašius sutartį su ES, pereinamuoju laikotarpiu valstybei kasmet reikėtų 20 milijardų eurų.

Savo ruožtu ES atstovai tikina, kad Europos durys Ukrainai lieka atviros ir sutartis dar gali būti pasirašyta penktadienį, tačiau pabrėžia, kad ES nesidera dėl sumų, o kalba apie vertybes.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius