Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 13

UNICEF ragina aukoti nuo stichijos nukentėjusiems Filipinų vaikams

Naujausiais duomenimis, Filipinuose nuo taifūno nukentėjusių vaikų skaičiui pasiekus net 4 mln., UNICEF skubiai renka lėšas jų gelbėjimui. UNICEF prioritetas – išgelbėti vaikų gyvybes.
Žmonės Taklobano oro uoste
Žmonės Taklobano oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tam skubiai reikia švaraus geriamo vandens, maisto, medikamentų. UNICEF kviečia padėti Filipinų vaikams ir Lietuvos gyventojus, kurie šiam tikslui gali paaukoti apsilankę UNICEF internetinėje svetainėje www.unicef.lt.

„Kaip žinome, gamtos stichija pavertė Filipinus pragaru – visiškai sugriovė miestus, pražudė mažiausiai dešimtį tūkstančių žmonių, šimtai tūkstančių liko be pastogės. Skaudžiausia, kad nukentėjo milijonai vaikų, dabar egzistuojančių baisiose sąlygose – jiems trūksta elementariausių dalykų, tokių kaip maistas, vanduo, medikamentai, užuovėja. Stichijos padariniai gresia mirtinomis ligomis, žmonių išsekimu. Tikimės, kad šiai didžiulei nelaimei Lietuva neliks abejinga ir pagal galimybes išties pagalbos ranką“, – sakė „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Gamtos stichija pavertė Filipinus pragaru – visiškai sugriovė miestus, pražudė mažiausiai dešimtį tūkstančių žmonių, šimtai tūkstančių liko be pastogės.

Jos teigimu, UNICEF žmonės jau dirba Filipinuose, teikdami vaikams maistą, medikamentus. „UNICEF iš savo atsargų sandėlio Kopenhagoje jau išsiuntė 60 tonų pagalbos krovinį, kuris Filipinus pasiekė vakar.

Mūsų svetainėje greitai ir patogiai galima paaukoti norimą sumą, kurią paversime pagalbos siunta ir užtikrinsime, kad ji pasiektų Filipinų vaikus. Norėčiau priminti, kad kiekvienas litas yra neįkainuojamai brangus, kadangi jis gali vaikui ar jo mamai išgelbėti gyvybę“, – teigė J. Majauskaitė.
Padėti nuo taifūno nukentėjusiems vaikams galima apsilankius UNICEF interneto svetainėje www.unicef.lt

UNICEF primena, kad taifūnas „Haiyan“ Filipinuose pražudė mažiausiai 10 tūkst. žmonių. Aukų skaičius vis dar auga. Pranešama, kad nuo taifūno nukentėjusių vaikų skaičius viršijo 4 mln. Prognozuojama, kad artimiausiomis dienomis Filipinus gali užklupti dar viena smarki audra.

Apie UNICEF

UNICEF – nepolitinė organizacija, veikianti 158 šalyse, kad sukurtų vaikams tinkantį pasaulį. Jau daugiau kaip 60 metų UNICEF yra pasaulio lyderis, siekiantis padėti vaikams išlikti ir klestėti. Būdami didžiausiais pasaulyje vakcinų tiekėjais skurdžioms šalims, UNICEF siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS. UNICEF finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius