Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 07

Unikalus eksperimentas Kaune: futbolo žaidimas tamsoje 

Vėlyvą vakarą S.Dariaus ir S.Girėno stadione šviečiant tik automobilių šviesoms buvo žaidžiamas futbolas. Tokioje nekasdieniškoje aplinkoje rungtynes šį penktadienį sužaidė jaunieji Kauno futbolo talentai ir jungtinė jų tėvų bei policijos pareigūnų komanda. Vaikai dėvėjo atšvaitus, suaugusieji – ne.  
Kaune unikalus eksperimentas: futbolas tamsoje
Kaune unikalus eksperimentas: futbolas tamsoje / Marius Vizbaras / 15min nuotr.

Šiuo netradicišku eksperimentu buvo pažymėta Saugaus eismo diena atkreipiant visuomenės dėmesį, kaip svarbu tamsiuoju paros metu būti matomiems. Šviesą atspindinčios liemenės ir kitokie atšvaitai čia tampa privalomu aksesuaru.

21 val. Kauno sporto mokyklos „Tauras“ auklėtiniai sudarė futbolo komandą ir susirungė su jungtine ekipa, sudaryta iš jų tėvelių bei policijos pareigūnų. Sutemus suaugusieji dėvėjo tamsius drabužius, o vaikų apranga išryškinta atšvaitais. Aikštė apšviesta vien tik automobilių šviesomis, kad aplinka būtų priartinta prie realaus naktinių gatvių vaizdo. Pirmame kėlinyje švietė mašinų lempos iš visų aikštės pusių, tačiau vėliau liko apšviestos tik trys. Žaidimo metu vaikai buvo aiškiai matomi. Tuo tarpu priešininkų dėvinčiu tamsius drabužius įžiūrėti buvo labai sunku.

Pasak renginį organizavusios Kauno miesto savivaldybės atstovų, tai gyvas eksperimentas, kuriuo siekiama įrodyti neginčijamą atšvaitų naudą. Po renginio vaikai turėjo galimybę iš arti apžiūrėti jiems švietusius lenktyninius automobilius ir tarnybines policijos transporto priemones.

Kauno miesto savivaldybė Saugaus eismo dienos renginius organizavo kartu su A.Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla ir Kauno policija. Renginio partneriai – sporto mokykla „Tauras“ bei Kauno autoklubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius