-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 09

Uostamiesčio meras kratosi kaltinimų

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius jam mestus kaltinimus, esą vilkina Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro statybų klausimą, pavadino melu.
Klaipėdos meras R.Taraškevičius.
Klaipėdos meras R.Taraškevičius / Egidijaus Jankausko nuotr.

Šią savaitę per savivaldybės tarybos Strateginės plėtros komiteto posėdį teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė teigė, kad naujojo teatro pastato statybų procesas nejuda dėl mero kaltės. Esą jis gavęs kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio raštą, raginantį skirti pastatui sklypą, tačiau į jį neva neatsižvelgęs, o tiesiog padėjęs į stalčių.

Apie tai rašė ir „15min“.

„Tai melas. Buvau apkaltintas, kad nedaviau sklypo, bet aš juk neturiu teisės jų dalyti. Savivaldybė nėra ta institucija, kuri gali spręsti teatro statybos finansavimo klausimą, nes teatro steigėja yra Kultūros ministerija“, – sakė R.Taraškevičius.

Meras ministro pasirašytą raštą gavo šių metų balandžio 15 dieną. Netrukus ministerijai buvo parengtas atsakymas.

Juo ministras informuotas, kad 2007 metų rugsėjo 27 dienos miesto tarybos sprendimu naujojo Muzikinio teatro statyba įtraukta į miesto strateginius planus. Pagal juos teatras turėtų būti pastatytas iki 2013 metų pabaigos.

„Klaipėdos miesto savivaldybė detaliojo plano rengimą sklypui, kuris bus numatytas Muzikinio teatro pastatui, galės organizuoti tik tada, kai šio objekto statyba bus įtraukta į strateginius valstybės investicijų planus ir bus numatytos lėšos jo projektavimo darbams“, – teigiama mero pasirašytame rašte.

Klausimas dėl teatro statybos iki šiol taip ir nepasiekė Vyriausybės Strateginių investicijų planavimo komiteto, kuris ir turės priimti sprendimą, ar įtraukti objektą į artimiausių kelerių metų valstybės strateginių investicijų planus.

„Komitetas turi nustatyti prioritetus, kas svarbiau – Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcija ar Muzikinio teatro statyba. Mano nuomone, pirma reikėtų atstatyti Dramos teatrą. Tačiau Klaipėdoje, esu tikras, nėra žmogaus, kuris sakytų, kad Muzikinio teatro miestui nereikia“, – kalbėjo R.Taraškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius