-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 19

Uostamiestis sulauks sniego ir lietaus

Pasak sinoptikų, jau penktadienio vakarą, iki vidurnakčio lis, o vėliau ims gausiai snigti. Krituliai nesitrauks iki šeštadienio vidurdienio. Tada vėl pajūris turėtų sulaukti lietaus.
Į talką atskubėjo ir senjorų klubo nariai.
Klaipėdiečiai sulauks ir sniego, ir lietaus. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 1 Sniegas

Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Kadangi šeštadienį klaipėdiečiai trauks į darbus, kelius prižiūrinčiai kompanijai „Specialus autotransportas” teks įveikti sudėtingą situaciją gatvėse piko metu.

„Jei rytoj po lietaus pašals bent keliais laipsniais daugiau, kelias pasidengs ledu, kurį labai sunku tirpdyti, ir dar snigs. Įspėjame uostamiesčio gyventojus atsargiai vairuoti, įvertinti situaciją kelyje, nes gali būti labai slidu,“ – teigia “Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Pajūryje šią naktį snigo, tačiau ne taip gausiai, kaip buvo žadėta. Pusę antros ėmus snigti, po trijų valandų krituliai nustojo. Sinoptikai prognozavo sudėtingesnę situaciją, tad įmonė „Specialus autotransportas“ buvo pasirengusi ir padėtį gatvėse per naktį suvaldė. Sniegą iš pagrindinių ir dalies šalutinių uostamiesčio gatvių kompanija pašalino jau iki klaipėdiečiams vykstant į darbus. Naktį uostamiestyje dirbo 19 automobilių. Buvo valomos ir barstomos pagrindinės miesto gatvės, dalis šalutinių bei įkalnės, nuokalnės ir tiltai. Per pastarąją parą druskos išberta apie 72 tonos. 

Šiuo metu Klaipėdoje nesninga, temperatūra – 1 laipsnis šilumos. Keliuose dirba 10 transporto priemonių, kurios valo mažesnes gatves. Kompanija „Specialus autotransportas“ stebi prognozes, situaciją keliuose ir rengiasi įtemptam darbui artimiausią parą. Uostamiesčio gyventojai įspėjami dėl galimų sudėtingų eismo sąlygų rytoj.  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius