Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

Uostamiestyje – jūrinės kultūros šventė

Uostamiestyje gimsta nauja klaipėdietiška šventė, pavadinta „Didžioji menkių žvejyba“. Jūrinės kultūros populiarinimui skirtas renginys pirmąkart startuos jau šį šeštadienį.
Jūrų muziejus
Šeštadienį Klaipėdos šventėje dalyviai stengsis pagauti kuo daugiau žuvies. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Žvejyba Menkė

„Daug miestų turi savo tradicines šventes: Varėna – grybų, Palanga – stintų. Mums kilo idėja, kad didžiųjų švenčių maratoną galima užbaigti menkių žvejybos renginiu. Jis galėtų tapti tradicine uostamiesčio švente“, – kalbėjo Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Šventės metu vyks menkių žvejybos varžybos, kuriose kviečiami dalyvauti visų šalies savivaldybių administracijų, merų bei politikų komandos, taip pat ir klaipėdiečiai bei miesto svečiai.

Vakar dienos duomenimis, jau yra užsiregistravusios 11 komandos iš įvairių šalies miestų. Norą dalyvauti pareiškė ir latviai iš Liepojos, atsakymo dar laukiama iš Kaliningrado. Varžyboms pasiryžusios komandos bandys laimėti Mero taurę. 

Tuo tarpu šventės žiūrovai greičiausiai turės galimybės nusipirkti menkės iš pirmų rankų. Piliavietėje klaipėdiečiams senamiesčio verslininkai pasiūlys žuvienės, didžiulio pasisekimo per Žvejų gatvės šventę sulaukusio nacionalinio anglų patiekalo „Fish and Chips“ bei kitų skanėstų iš žuvies.

Anot  šventės „Didžioji  menkių žvejyba“ koordinatorių, vis tik pagrindinis šventės akcentas bus komandų žvejybos varžybos Baltijos jūroje. Jos startuos 7 val. Kruizinių laivų terminale, o pabaiga – 14 val. Po žvejybos laivai privalės nustatytu laiku įplaukti į Danės upę pro žiotis. Už kiekvieną pavėluotą minutę komandoms bus minusuojama po 1 kg laimikio.

Sugautų žuvų svėrimas ir laimėtojų apdovanojimo ceremonija vyks apie 15 val. Klaipėdos piliavietėje.

Šventės dieną nuo 11 val. organizuojama ir „Mažoji žvejyba“ Danės upėje. Visi norintys kviečiami registruotis nuo 10 val. Piliavietėje.

Vienam dalyviui išplaukti laivu į jūrą gaudyti žuvies kainuos 150 litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius