Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 11

Uostamiestyje mitinguoja pedagogai (nuotraukos)

Prieš Vyriausybės numatytą taupymo programą sukilę Žemaitijos pedagogai mitingu uostamiesčio Atgimimo aikštėje penktadienį pradėjo planuojamas protesto akcijas.
Klaipėdoje penktadienį prieš numatytą taupymo programą mitingavo Žemaitijos pedagogai.
Klaipėdoje penktadienį prieš numatytą taupymo programą mitingavo Žemaitijos pedagogai. / Aurelijos Kripaitės nuotr.

Į Atgimimo aikštę, kuri, kaip praminė Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovė Laima Juknienė, virto Žemaitijos padagogų susibūrimo vieta, atėjo keli šimtai mokytojų.

Pedagogai į aikštę atsinešė plakatus su užrašais: „Krepšelių tuštėjimo metas", „Gera širdytė – plika", „ŠMM! Nemeluokit visuomenei“ ir pan. Mokytojai tikino, kad visuomenė yra klaidinama ir atlyginimai jiems mažės ne 5 procentais, kaip viešai deklaruoja valdžia, o kur kas daugiau. Skaičiuojama, kad dėl sumažėjusio mokinio krepšelio ir padidinto vaikų skaičiaus klasėse, atlyginimai pedagogams gali mažėti visu 20 procentų.

„Pagrindiniai mūsų reikalavimai nėra finansiniai. Labiausiai nerimaujame dėl to, kad taupymo programa pablogins ugdymo procesą ir dėl to nukentės visa švietimo sistema“, – teigė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovas Eugenijus Jesinas.

Anot jo, jau nuo mažumės vaikai skatinami migracija, kai mažametis, uždarius kaimo mokyklas, turi važiuoti kelis kilometrus iki miesto ar miestelio. Šitaip ardomas bendruomeninis ryšys.

A.Jesino nuomone, visos kalbos, kad mokytojo profesija turi tapti prestižine, taip ir lieka kalbomis.

„Mokytojai iš tiesų yra verti daugiau pagarbos, nei mes jos dabar sulaukiame iš valdžios", – teigė jis.

Pedagogų tvirtinimais, sunkmečiu jie ir taip solidarizavosi su visais taupančiais. Iš numatyto 5.6 mlrd. litų, skirtų švietimui, jau yra nurėžta apie 2 mlrd litų.

Penktadienį surengtas mitingas Klaipėdoje – tik pradžia. Pedagogai dar planuoja piketą bei prie Švietimo ir mokslo ministerijos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius