Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 02

Uostamiestyje pirmąją metų dieną – devyni naujagimiai (nuotraukos)

Uostamiestyje pirmąją metų dieną atžalų susilaukė devynios mamytės. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gimė šeši berniukai ir trys mergaitės.
Naujųjų naktį gimęs kūdikis
Naujųjų naktį gimęs kūdikis / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

Pirmasis kūdikis pasaulį išvydo praėjus beveik pusantros valandos po vidurnakčio. Iš Šilalės rajono kilusi ir pastaruoju metu Klaipėdoje gyvenanti Kristina Labutienė susilaukė sveiko, 3670 g sveriančio berniuko, kuriam jau davė Eideno vardą.

„Mažylis turėjo gimti gruodžio 29-ąją. Tądien nuėjau pas gydytoją, tačiau ji pranešė, kad vaikelis dar užtruks ir gims po kokios savaitės, tačiau jis pasirinko Naujųjų naktį. Sutrukdė mums švęsti“, – žvelgdama į sūnelį juokavo K. Labutienė. Moteriai tai antra atžala. Šeima jau augina pusantrų metų mergaitę. Ligoninės medikai pirmajam gimusiam 2009-ųjų klaipėdiečiui linkėjo visose gyvenimo situacijose būti pirmam ir siekti aukštumų.

Mažylis turėjo gimti gruodžio 29-ąją. Tądien nuėjau pas gydytoją, tačiau ji pranešė, kad vaikelis dar užtruks ir gims po kokios savaitės, tačiau jis pasirinko Naujųjų naktį. Sutrukdė mums švęsti. Juokavo K.Labutienė.

Atlikus Cezario pjūvį 2.13 val. pasaulį išvydo 4260 gramų sverianti mergytė. Jos mama Kristina Jokulienė teigė, kad mažylė į pasaulį turėjo atkeliauti keliomis dienomis vėliau – sausio 3-ąją. Mama sakė jau sumaniusi dukrytei vardą, tačiau dar ketinanti jį aptarti su tėčiu, nes būtent jis pageidavo sugalvoti mažylei vardą. „Mergytė labai rami ir gera, tokių reikia paieškoti“, – kilnodama dukrytę sakė Plungėje gyvenanti K.Jokulienė. Šeimai tai antroji dukrelė, pirmoji lapkritį atšventė ketvirtąjį gimtadienį.

Gimdymo skyriaus medikai negalėjo atsidžiaugti gruodžio 3–ąją gimusios mergytės mama. Iš Plungės rajono kilusi moteris laukdama naujųjų metų pagimdė aštuntą kūdikį. „Mama be galo laiminga, mylinti vaikus ir, ko gero, tai ne paskutinis vaikas“, – namo išvykusia mamyte džiaugėsi medikės.

Ką tik pasibaigusiais metais Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gimdė 3701 moteris. Anot medikų, kūdikių skaičius yra didesnis, nes susilaukta ir dvynukų bei poros trynukų. Tikslesnė statistika ligoninėje bus suvesta jau netrukus.

2007-aisiais ligoninėje gimdė trimis šimtais mažiau, tai yra – 3429-ios gimdyvės. Medikės pastebėjo, kad per keturis metus gimdyvių skaičius padidėjo tūkstančiu.

Apie Naujųjų naktį Vilniuje pasaulį išvydusius naujagimius skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius