Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 23

Uostamiestyje restoraną atidaręs italas: „Noriu paskatinti klaipėdiečius kurti naujas bendravimo tradicijas“

Klaipėdos centre įsikūrusio jaukaus itališko restorano šeimininkas Francesco Pezzetti dėkoja likimui, kad šis jį atvedė į Lietuvą, kur jis ne tik realizavo savo verslo sumanymus, bet ir sutiko savo gyvenimo meilę.
Francesco Pezzetti
Francesco Pezzetti / Asmeninio archyvo nuotr.

„Šis miestas yra ne tik puiki terpė vystyti verslą, bet ir kurti gyvenimą. Man čia nei per šalta, nei pernelyg vėjuota. Miestas jaukus, žmonės mieli, nors ir šiek tiek uždari. Matyt, aš pats nesu tipinis italas“, – juokėsi pašnekovas.

Nelengva pradžia

Polinkį gaminti maistą ir suktis aptarnavimo srityje italas pajuto po studijų išvykęs pasidarbuoti į Londoną. „Turėjau tikslą – pagilinti anglų kalbos žinias. Tačiau dirbdamas padavėju prabangiame restorane ne tik pramokau kalbėti angliškai, bet ir daug sužinojau apie gerą, kokybišką maistą ir vyną“, – pasakojo F. Pezzetti.

Aistra suktis restoranų versle italui atvėrė galimybes pakeliauti po pasaulį ir susipažinti su įvairių šalių virtuvės ir vyndarystės paslaptimis. Pašnekovas gavo pasiūlymą vadovauti restoranams Italijoje, vėliau Vokietijoje, Japonijoje, Rumunijoje.

Kol galiausiai, vos prieš keletą metų, viena pažįstama iš Palangos pasiūlė F. Pezzetti atidaryti itališką restoraną Klaipėdoje – esą čia trūksta vietų, kur žmonės galėtų pasimėgauti geru maistu ir vynu.

„Palangoje ir Klaipėdoje pirmą kartą teko lankytis maždaug prieš dešimtmetį ir, tiesą sakant, buvau labai sužavėtas. Taigi nusprendžiau priimti pasiūlymą“, – šyptelėjo italas.

Prieš atidarant naują restoraną Klaipėdoje, idėjos sumanytojai visus metus sunkiai dirbo, kadangi visoje Italijoje kruopščiai ieškojo smulkiųjų kokybiško vyno ir maisto produktų tiekėjų. Pašnekovas pripažįsta, kad verslo pradžia nebuvo lengva, kadangi, norint pritraukti klaipėdiečius, čia reikia ne tik pasiūlyti gerą produkciją, bet ir skirti daug laiko bendraujant su klientais, pasakoti apie gero maisto ir vyno vertę.

Į Klaipėdą sugrąžino meilė

Vis dėlto netrukus dėl nesutarimų su buvusia verslo partnere keliai išsiskyrė ir italas nusprendė grįžti į savo gimtinę. Tačiau, likus vos keletui dienų prieš išvykstant, laimingo atsitiktinumo dėka viename Klaipėdos bare susipažino su savo būsimąja žmona Gabriele.

„Pabendravome iki paryčių, tačiau atsisveikino neapsikeitę kontaktais – juk netrukus planavau išvykti į gimtinę. Tačiau po kiek laiko, kai jau buvau grįžęs į Italiją, Gabrielė mane susirado feisbuke. Pradėjome bendrauti ir netrukus nusprendėme susitikti Paryžiuje. Antrą mūsų susitikimo dieną susižadėjome ir netrukus po to susituokėme“, – juokėsi F. Pezzetti.

Asmeninio archyvo nuotr./Francesco Pezzetti su žmona Gabriele
Asmeninio archyvo nuotr./Francesco Pezzetti su žmona Gabriele

Nusprendę kurti bendrą gyvenimą Klaipėdoje, dar šį rugsėjį miesto centre sutuoktiniai atidarė naują restoraną, kuriame jie norėjo sukurti jaukią, itališką namų atmosferą. Čia, pasak pašnekovo, nėra griežto meniu – kaskart atvykusiems į restoraną lankytojams yra staigmena, ką tądien paruoš virtuvės šefas. Norintys konkretaus patiekalo, gali dėl jo susitarti iš anksto.

Asmeninio archyvo nuotr./restorane „A casa mia“
Asmeninio archyvo nuotr./restorane „A casa mia“

Paklaustas, kaip šiuo metu jam sekasi verslas, pašnekovas džiaugėsi, kad kartą apsilankę jų restorane žmonės čia dažniausiai sugrįžta – jei ne pavalgyti, tai bent jau išgerti vyno ar tikros itališkos kavos. O kartais tiesiog pabendrauti su visada puikiai nusiteikusiu restorano šeimininku.

Vis dėlto jis pasidžiaugė, kad netrukus „pilna koja“ į verslą įsitrauks ir jo žmona Gabrielė, kuri ką tik paliko gerai apmokamą buhalterės darbą. Pasak pašnekovo, pastaruoju metu visos jo mintys ir energija sukasi tik apie restoraną, tad laisvo laiko, deja, nelieka pomėgiams ir draugams. „Laisvalaikis? Nežinau, kas tai, – juokėsi. – O jei ir turėčiau laisvo laiko, norėčiau mokytis lietuvių kalbos. Nors jau suprantu, ką kalba žmonės, tačiau pats dar nesijaučiu drąsiai, kad galėčiau kalbėti.“

Tikslas – kurti kokybę

F. Pezzetti teigė Klaipėdoje pažįstantis ne vieną italą, tačiau dėl įtempto darbo grafiko naujoms draugystėms užmegzti laiko beveik nėra.

„Tačiau dėl to neliūdžiu. Mano tikslas nėra burti italų bendruomenę. Aš čia tam, kad kurčiau kokybę“, – pastebėjo restorano šeimininkas.

Asmeninio archyvo nuotr./Francesco Pezzetti
Asmeninio archyvo nuotr./Francesco Pezzetti

Pasiteiravus, ar šaltuoju metų sezonus ištuštėjusi miesto atsmosfera neslegia užsieniečio, pašnekovas teigė, kad miestas nėra tuščias. „Tiesiog žmonės neturi įpročio laiko leisti ne namuose, o kavinėse ar restoranuose, bendraujant su draugais. Taigi norėtųsi juos paskatinti daugiau laiko skirti, kuriant naujas bendravimo tradicijas“, – teigė pašnekovas.

Pasak italo, tolimų planų pora kol kas neturi. „Net nežinau, ką veiksiu per šias Kalėdas“, – juokėsi pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius