-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 06

Uostamiestyje „zuikių“ sumažėjo perpus

Pastaruosius kelis mėnesius Klaipėdoje smarkiai sumažėjo be bilietų miesto maršrutiniais autobusais važinėjančių keleivių.
Klaipėdiečiai skundžiasi vėluojančiu 6 maršruto autobusu.
Be bilietų autobusais važiuojančių keleivių sumažėjo ir dėl padidėjusių baudų, ir dėl naujos lipimo į autobusus sistemos. / A.Kripaitės nuotr.

Anot viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovo Gintaro Neniškio, „zuikių“ sumažėjo daugiau nei perpus: anksčiau per dieną kontrolieriai vidutiniškai jų pagaudavo apie 80, o dabar – iki 40. Tikimasi, kad ateityje važiuojančių be bilieto dar labiau sumažės.

Anot pašnekovo, įtakos tam turėjo ne tik padidėjusios baudos, bet ir naujoji sistema, kai keleiviai turi įlipti pro priekines duris ir vairuotojai dažniau patikrina, ar kiekvienas turi bilietą. Tuo tarpu baudos už važiavimą be bilietų padidėjo nuo liepos pabaigos. Anksčiau jos svyruodavo nuo 10 iki 20 Lt, o nuo vasaros – jau 60–100 Lt.

„Pagelbėjo ir padidintos baudos, ir naujoji įlipimo sistema. Lipant pro priekines duris keleiviams yra sudėtingiau išvengti mokėjimo už bilietą. Dabar nebekyla tiek rūpesčių, o ir iš baudų gauname daugiau pajamų – jos per mėnesį padidėjo apie 20 proc.“, – teigė G.Neniškis.

Anot jo, prislopo ir teisminiai ginčai su keleiviais. Pritaikius naujoves iš pradžių miestiečius ištiko savotiškas šokas, jie bandydavo ginčytis. Tačiau dabar keleiviai, G.Neniškio teigimu, apsipranta su naujovėmis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius