-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20

Uosto bendrovės baiminasi krovos ribojimų

Klaipėdos uosto bendrovės baiminasi, kad gali būti trečdaliu apribotas vagonų eismas vienoje iš uosto geležinkelio atkarpų, mat arti jų tebestovi gyvenamieji namai, kurių gyventojai skundžiasi triukšmu ir vibracija. Bendrovės skaičiuoja jau patiriančios nuostolių, o dėl planuojamų apribojimų uostas gali netekti 2 mln. tonų krovinių per metus.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / J.Andriejauskaitės/15min.lt. nuotr

Pasak tarptautinio uostų terminalų operatoriaus „Terminal Investment“ valdomos vienos didžiausių Klaipėdos uosto krovos bendrovių „Klaipėdos smeltė“ generalinio direktoriaus Rimanto Juškos, kardinalūs apribojimai siūlyti jo bendrovei, „Begai“ bei Birių krovinių terminalui, antradienį rašo „Verslo žinios“.

„Buvo siūlomi kardinalūs geležinkelių eismo organizavimo naktimis apribojimai. Tokioms bendrovėms kaip Birių krovinių terminalui, „Klaipėdos smeltei“ ir „Begai“ nepateikiant krovinių vieną trečdalį krovos sudarytų apie 2 mln. t nevežamų krovinių“, – teigė R.Juška. Pasak jo, buvo teikti siūlymai dėl techninių priemonių, padėsiantys išspręsti triukšmo problemą, tačiau tai nepatenkintų gyventojų netenkino.Pernai geležinkelio ruožu nuo „Begos“ iki „Klaipėdos Smeltės“ pervažiavo 134 tūkst. vagonų, o šiemet – 118 tūkst. vagonų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius