Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 06

Uosto direkcijoje – nauji įtarimai darbuotojams

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą dėl galimų nusikalstamų veikų nuo pat 2006-ųjų. Jos susijusios su uosto valymo, gilinimo, statybų darbais.
Uosto darbo netrikdo nei lietūs, nei pūga, įtakos turi stiprus vėjas ir bangos.
Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo naujus tyrimus dėl galimų pažeidimų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Jau pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai, susiję su pažeidimais sudarinėjant sutartis dėl uosto gilinimo bei valymo darbų, savavališkų statybos darbų, kuriems net nebuvo skelbiamas konkursas, dėl pažeidimų organizuojant konkursus. 

Ikiteisminiuose tyrimuose pateikta faktinė medžiaga atskleidžia, kad uosto direkcijoje dirbę žmonės galėjo eiti išvien su daugybe pažeidimų kaltinama „Klaipėdos hidrotechnika“. Esą bendrovei buvo pavėluotai pateiktos finansinės pretenzijos, pavėluotai įforminti ir darbų defektai. Sutarčių sąlygos su bendrove buvo keičiamos iš esmės, neturint Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimo ar net gavus neigiamą atsakymą. 

Nustatyta, kad su bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“ pasirašius sutartį dėl Danės krantinės rekonstrukcijos, sąlygos buvo pakeistos dar tą pačią dieną, nepaisant Viešųjų pirkimų tarnybos, ir išmokėtas beveik 1 mln. Lt avansas. 
Nusikalstama veika įtariami ne tik jau Uosto direkcijoje nebedirbantys asmenys, bet ir dabartiniai darbuotojai. Šiuo metu jie arba serga, arba yra tėvystės atostogose.
„Nė kiek neabejoju, kad ir aš pats daug ką pasirašiau, nežinodamas priešistorės. Tačiau ne mano darbas vykdyti teisėsaugos funkcijas, tam yra specialios tarnybos. Galiu tiesiai pasakyti – pinigai buvo vagiami“, – teigė E.Gentvilas.
Spėjama, kad valstybinei įstaigai padaryta žala gali siekti 50–70 mln. Lt. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius