Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 15

Uosto direkcijos darbuotojams padidintas darbo užmokestis

Nuo birželio 1 d. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos darbuotojams padidintas darbo užmokestis. Darbuotojui vidutiniškai darbo užmokestis padidintas 8 proc.
Nuotaikingai buvo nusitiekęs E.Gentvilas.
Anot Uosto direkcijos generalinio direktoriaus Eugenijaus Gentvilo, vidutiniškai vienam darbuotojui atlyginimas didės 8 proc. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

„Šis atlyginimų darbuotojams padidinimas nėra nei sensacija, nei niekam netikėta naujiena. Jau kuris laikas kalbėjau, kad, atsižvelgdamas į susiklosčiusią palankią situaciją, manau, kad būtina didinti darbuotojų darbo užmokestį. Vidutiniškai vienam darbuotojui atlyginimas didės 8 proc.“ – teigė Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Uosto direkcijos darbuotojų darbo užmokestis padidintas po to, kai buvo atliktas detalus skaičiavimas ir nustatyta, kad per 2011 m. sausį–gegužę buvo sutaupytos darbo užmokesčio fondo lėšos, t. y. darbo užmokesčiui buvo panaudota mažiau, negu buvo suplanuota biudžete. Iš šių sutaupytų pinigų ir atsirado galimybė paskatinti Uosto direkcijos darbuotojus, padidinant jų darbo užmokestį.

„Taip pat reikia akcentuoti, kad šis atlyginimų padidinimas metų pabaigoje nepareikalaus papildomų darbo užmokesčio fondo lėšų. Kitaip tariant – mūsų darbo užmokesčio metinis fondas nebus didinamas“, – pridūrė E.Gentvilas.

Be to, sprendimui padidinti darbo užmokestį įtakos turėjo ir faktas, kad nuo 2011 m. sausio 4 d. susisiekimo ministro įsakymu Uosto direkcija (kurios savininko teises ir pareigas įgyvendina Susisiekimo ministerija) buvo priskirta aukštesnei II kategorijai.

Atkreipiame dėmesį, kad paskutiniais metais Uosto direkcijos darbuotojų atlygis buvo vis mažinamas – mažiau išlaidų Uosto direkcija patyrė dėl 2009 metais 37 proc. sumažinto aukščiausius postus užimančių vadovų darbo užmokesčio. Be to, po 2010 m. sausio 1 d. reorganizacijos sumažėjo ne tik skyrių skaičius (vietoje buvusių 23 liko 13), bet ir vadovaujančių darbuotojų skaičius. Taip pat po šios reorganizacijos visiems Uosto direkcijos darbuotojams buvo sumažintas darbo užmokestis dėl ekonominio sunkmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius