Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

Uosto planuose – laivas už 10 mln. Lt

Uosto planuose numatomas pirkinys – naujas gylių matavimo laivas. Skaičiuojama, kad jo vertė siektų apie 10 mln. Lt, dalį lėšų būtų galima gauti iš Europos Sąjungos fondų.
Šiuo metu gylį uoste tikrina laivas Rusnė.
Šiuo metu gylį uoste tikrina laivas Rusnė. / Uosto nuotr.

Šį pirkinį norima įtraukti į investicinę programą ir jį pirkti 2012 metais.

Šiuo metu uostas turi 20-ies metų senumo gylių matavimo laivą „Rusnė”. Šis laivas matavimus atlieka netiksliai. Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Eugenijaus Gentvilo, atplaukus laivui, kurio grimzlė yra ties Klaipėdos uoste leistina riba ir pasiuntus tokį matavimų laivą, labai greitai taptų aišku, ar laivas galės sėkmingai prisišvartuoti.

„Pageidautina turėti galimybę operatyviai sužinoti esamą dugno situaciją centimetrų tikslumu, kokioje vietoje, koks yra gylis“, – sakė E.Gentvilas. Pasak jo, dabar švartuojant laivus neretai yra vadovaujamasi prieš mėnesį, o kartais ir prieš kelis mėnesius „Rusnės“ pamatuoto gylio duomenimis.

Klaipėdos uoste gylio kaita yra gana dažnas reiškinys. „Kol mes šnekame, gylis galėjo pakisti“, – šyptelėjo E.Gentvilas. Anot jo, labiausiai gyliai kinta siaučiant audroms, tuomet vanduo gali nuplauti sąnašas, esančias prie krantinių ir gylis iškart pasikeičia labai žymiai. Uosto infrastruktūros ir plėtros direktorius Vidas Karolis teigė, kad prasiautus uraganui „Anatolijus“, gylis sumažėjo net pusantro metro.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius