-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 16

Upių tėvo imasi aplinkosaugininkai: ko reikia Nemuno taršai pašalinti?

Prokuratūros dėmesio dėl ilgametės taršos Nemune ties Kaunu sulaukęs Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad imasi papildomų taršos suvaldymo priemonių. Aplinkos apsaugos departamentas BNS informavo, jog iš Aplinkos ministerijos gavo papildomą finansavimą ir paskelbė viešuosius pirkimus taršai suvaldyti.
Nemunas ties Kaunu
Nemunas ties Kaunu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šį birželį departamentas gavo būtiną finansavimą taršos suvaldymo priemonėms ir iš karto organizuoti viešųjų pirkimų procesai – perkamos taršos iš užterštos teritorijos patekimo į Nemuną nutraukimo techninių priemonių projektavimo, įrengimo ir eksploatacijos paslaugos. Labai tikimės, kad jas įgyvendinus teršalai iš istoriškai užterštos teritorijos į Nemuną nebepateks“, – šią savaitę BNS informavo departamentas.

Kauno apygardos prokuratūra birželio pabaigoje paskelbė pradėjusi patikrinimą dėl Kauno mieste galimai vykdomų aplinkosaugos pažeidimų.

Patikrinimas pradėtas įvertinus viešoje erdvėje pateiktą informaciją, jog Kaune, atkarpoje nuo Santakos iki Panemunės tilto, į Nemuną galimai leidžiami teršalai. Pirminiais duomenimis į upę leidžiamas mazutas.

Šioje Kauno vietoje, A.Juozapavičiaus prospekte, praėjusiame amžiuje veikė pabėgių mirkymo gamykla. Jos teritorijoje yra išlikę nesutvarkyti taršos šaltiniai. Aplinkosaugininkai šiemet buvo sulaukę keleto pranešimų, kad iš teritorijos į Nemuną bėga teršalai. Tarša suvaldoma užtveriant bonas, panaudojant naftos produktų skaidiklius, tačiau giliau problema nesprendžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius