Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2009 01 08

UR ministras EK atstovei priminė Baltijos elektros jungčių plano spartaus įgyvendinimo svarbą

Prahoje, Europos Sąjungos Bendrųjų reikalų taryboje dalyvaujantis užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas sausio 8 dieną susitiko su Europos Komisijos nare, atsakinga už išorinius ryšius, Benita Ferrero-Waldner ir aptarė Lietuvos energetinio saugumo situaciją.
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Susitikime ministras V.Ušackas pažymėjo, kad spartus Baltijos jungčių plano įgyvendinimas –pagrindinis būdas mažinti Lietuvos energetinę priklausomybę, ypač atsižvelgiant į Ignalinos elektrinės uždarymo perspektyvą, praneša Užsienio reikalų ministerija.

Susitikime taip pat aptarti Baltarusijos planai statyti nauja atominę elektrinę netoli sienos su Lietuva. Užsienio reikalų ministras V.Ušackas pažymėjo, kad kalbant apie šį projektą, Lietuvos politikams bei visuomenei didžiausią nerimą kelią planuojamos statyti atominės elektrinės branduolinės saugos ir poveikio aplinkai klausimai.

V.Ušackas pasiūlė šiuo klausimu surengti specialias Europos Komisijos ir Baltarusijos konsultacijas, kuriose būtų iškeltas tarptautinių konvencijų branduolinės saugos srityje reikalavimų laikymosi, taip pat skaidraus ir viešo poveikio aplinkai vertinimo proceso užtikrinimo klausimas.

ES ne kartą yra pabrėžusi, kad tolesnių Baltarusijos santykių su ES plėtra priklausys nuo Baltarusijos prisiimtų tarptautinių įsipareigojimų įgyvendinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje