-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 18

UR ministras Paryžiuje pristatė Baltijos šalių kandidatę į UNESCO vadovus

Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas penktadienį Paryžiuje Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) generaliniam direktoriumi Koichiro Matsuura pristatė Baltijos šalių kandidatę būsimo į UNESCO vadovo postą – ambasadorę Iną Marčiulionytę.
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

2009 metais Lietuva mini savo vardo tūkstantmečio jubiliejų, o Vilnius paskelbtas Europos kultūros sostine, todėl, anot V.Ušacko, tai yra simboliškas ir tinkamas metas Lietuvai kandidatuoti į vieną svarbiausių švietimo ir kultūros politikos postų pasaulyje, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Lietuva, Latvija ir Estija yra iškėlusios bendrą kandidatę į UNESCO generalinio direktoriaus postą 2009-2013 metų kadencijai.

Susitikime su K.Matsuura V.Ušackas taip pat aptarė organizacijoje vykstančias ir būsimas reformas.

V.Ušackas UNESCO Generalinį direktorių taip pat supažindino su Lietuvos siūlomomis atmintinų dienų nominacijomis – šimtosiomis kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio mirties metinėmis ir šimtosiomis poeto ir rašytojo Česlavo Milošo gimimo metinėmis.

Vizito Prancūzijoje metu ministras taip pat susitiko su Sorbonos universiteto profesore Francoise Thom ir „Juodosios komunizmo knygos“ autoriumi Stephane Courtois’u.

Prancūzų sovietologams ministras pristatė Lietuvos tikslus siekiant totalitarinių režimų nusikaltimų pasmerkimo Europos Sąjungos lygiu. Aptarta galimybė organizuoti konferenciją Prancūzijoje šia tema rugsėjo mėnesį, minint 1939 metų rugsėjo 28 dieną Josifo Stalino ir Adolfo Hitlerio pasirašytą sienų nustatymo ir draugystės sutartį su slaptaisiais papildomais protokolais, pagal kuriuos Lietuva buvo atiduota į Sovietų Sąjungos interesų sferą.

Profesorei F.Thom už Lietuvos vardo garsinimą ir Lietuvos istorijos skleidimą Prancūzijoje V.Ušackas įteikė Lietuvos tūkstantmečio žvaigždę.

Vakare ministras UNESCO būstinėje atidarė Lietuvos tūkstantmečiui skirtą parodą „Lietuva: kultūra ir istorija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius