-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 14

UR ministras ragina Seimo vadovą nevykti į Kazachstaną, bet pats jau suplanavo savo vizitą ten

Neseniai gavęs kvietimą į aukšto lygio tarptautinį susitikimą Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas sulaukė Užsienio reikalų ministerijos vadovybės rekomendacijos ten nevykti.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Paaiškėjo, kad vietoj Seimo pirmininko ten vyksta pats užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, suplanavęs ilgą kelionę po įvairias šalis, rašo „Lietuvos rytas“.

Birželio pradžioje Kazachstano sostinėje Astanoje vyks tarptautinis renginys, skirtas Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos reikalams.

Kazachstano valdžia norėjo, kad šiame forume dalyvautų Seimo pirmininkas A.Valinskas. Į Astaną susirinks ir kitų valstybių parlamentų vadovai, be to, Lietuva rengiasi pirmininkauti šiai organizacijai.

Bet A.Valinskas sulaukė ministerijos patarimo ten nevykti. Tačiau pats V.Ušackas jau yra suplanavęs vizitą ne tik į Kazachstaną, bet ir į Afganistaną.

Kai kuriems užsienio politikos ekspertams ypač daug abejonių kelia gausios delegacijos kelionė į Afganistaną. Šioje šalyje neseniai lankėsi ir su aukščiausiais jos pareigūnais susitiko net kelios delegacijos iš Lietuvos.

Nepaisydamas to, V.Ušackas į Afganistaną planuoja vežtis maždaug 15 narių delegaciją.

Ministras su svita iš pradžių skris reisiniu lėktuvu į Tbilisį. Ten lauks Lietuvos karo oro pajėgų lėktuvas „Spartan“, į Gruziją iš Lietuvos atskraidinęs gruzinų dailininko Niko Pirosmani kūrinius.

Iš Tbilisio šiuo lėktuvu visi skris į Afganistano sostinę Kabulą, o iš ten – į Astaną. Kazachstane ministras išlips tvarkyti tų reikalų, kurių nepatikėjo A.Valinskui, o likusi delegacija grįš į Vilnių.

Ši V.Ušacko kelionė jau kelia nemažą šurmulį Seimo užkulisiuose. Net valdančiosios koalicijos atstovų teigimu, ši ekskursija, kuri gali kainuoti iki 100 tūkst. litų.

Tačiau Užsienio reikalų ministerijos atstovai atmetė visus šiuos priekaištus: esą taip yra taupomi mokesčių mokėtojų pinigai – sujungiami du vizitai, skrendama „Spartan“.

Vis dėlto ministerijos valdininkai neįstengė atsakyti, kiek kainuos visos delegacijos kelių dienų kelionės.

Užsienio reikalų ministerija taip pat nieko negalėjo pasakyti, kodėl šioje kelionėje nebus A.Valinsko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius