-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 17 /17:08

Uragano „Feliksas“ padarinius naikino ir politikai, ir verslininkai

Lietuvoje praūžęs uraganas „Feliksas“ padarė nemenką žalą Klaipėdos Melnragės ir Smiltynės paplūdimiams.
Klaipėdiečiai kuopė paplūdimį.
Klaipėdiečiai kuopė paplūdimį. / Akcijos DAROM organizatorių nuotr.

Šeštadienį neabejingi klaipėdiečiai atsiliepė į visuomeninės organizacijos DAROM iniciatyvą ir sugūžėjo tvarkyti nuniokotų pakrančių. Organizacijos vadovė ir iniciatyvos autorė Roberta Ažukaitė tikisi didelės savanorių pagalbos.

„Inicijuojame realius problemų sprendimus aplinkosaugos srityje. Iniciatyva „Atkurkime pajūrį“ kilo vos tik pastebėjus, kokius padarinius sukėlė ši stichinė nelaimė. Susisiekėme su pajūrio savivaldybėmis ir nutarėme apjungti jėgas dėl bendro tikslo, tiek komunikuojant šią problematiką, tiek kviečiant žmones prisijungti savo darbo jėga prie padarinių pašalinimo“, – žurnalistams sakė R. Ažukaitė.

Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio teigimu, uraganas suardė UNESCO saugomą Kuršių nerijos apsauginį kopagūbrį bei nuniokojo paplūdimių infrastruktūrą.

Prie iniciatyvos prisidėjo savanoriai ir Klaipėdos verslininkai

Šeštadienio vidurdienį Melnragės paplūdimyje prie iniciatyvos prisijungė dešimtys savanorių, tarp kurių buvo ir ne vienas žinomas klaipėdietis.

Džiugu matyti tiek daug neabejingų klaipėdiečių, kurie šiandien atėjo ir stengiasi dėl gimtojo miesto, – kalbėjo R. Cibauskas.

Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas Rimantas Cibauskas žurnalistams sakė, kad paplūdimiai – didelis Klaipėdos turtas.

„Paplūdimiai yra tai, kuo galėtų didžiuotis Klaipėda. Visgi tai yra vieta, kur miestiečiai gali atsipalaiduoti, praleisti laiką su šeima. Džiugu matyti tiek daug neabejingų klaipėdiečių, kurie šiandien atėjo ir stengiasi dėl gimtojo miesto“, – kalbėjo R. Cibauskas.

Sieks „Mėlynosios vėliavos“ vardo

2006 metų vasaros sezoną Mėlynoji vėliava buvo suteikta penkiems Lietuvos paplūdimių ruožams: Nidos ir Juodkrantės (Neringos miesto savivaldybė), I Smiltynės (Klaipėdos miesto savivaldybė), I Melnragės (Klaipėdos miesto savivaldybė), II Melnragės (Klaipėdos miesto savivaldybė) ir Botanikos parko (Palangos miesto savivaldybė).

Nuo 2009 metų trijų Mėlynosios vėliavos paplūdimių Smiltynėje ir Melnragėje atsisakė Klaipėdos savivaldybė.

Anot verslininko, nors paplūdimiams padaryta žala milžiniška, vis dėlto išlieka reali galimybė, kad „Mėlynosios vėliavos“ vardą gaus dalis Klaipėdos paplūdimių dar 2015 metų sezoną.

„Turime siekti, kad mūsų miesto paplūdimiai būtų prestižiniai. Šiandien neturime nei vieno pakrantės ruožo, kuris būtų įvertintas aukščiausiu balu. Jeigu norime, kad Klaipėda būtų traukos objektas poilsiautojams, turime siekti, kad mūsų paplūdimiai būtų geriausi regione“, – sakė R. Cibauskas.

Praėjusiais metais Mėlynosios vėliavos buvo iškeltos kiek daugiau negu 3800 paplūdimių 46 pasaulio valstybėse.

Pirmą kartą Nidos paplūdimiui Mėlynoji vėliava buvo suteikta 2002 metais, o Juodkrantės bei Palangos pliažuose ji plevėsuoja nuo 2004 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius