-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 18

Urėdas: „Piktavalių su kirviais miškuose mažėja“

Penktadienio popietę Lietuvos miestuose girininkai dalins eglių šakas namams pasipuošti. Jau kelerius metus akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ organizuojantys miškininkai pastebi, kad piktavalių, savavališkai prieš šventes kertančių eglutes, beveik nelikę.
Eglių šakų dalinimo akcija
Eglių šakų dalinimo akcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį visoje Lietuvoje žmonėms bus dalinamos eglių šakos. Planuojama, kad nuo 15 val. bus išdalinta per 100 tūkst. eglišakių. Akcijoje dalyvauja 42 Lietuvos miškų urėdijos. 

„Ši akcija vykdoma jau ne vienerius metus. Ir ji vis populiarėja. Tiesa, ir anksčiau, kol nebuvo paskalbta tokia akcija, mes veždavome į miestus eglių šakas ir dalindavome“, – pasakojo Kretingos miškų urėdas Antanas Algimantas Baranauskas. 

Anot jo, pradėjus vykdyti šią akciją miškuose pastebimai sumažėjo savavališkų kirtimų. „Žinoma, mes nežinome, kas vyksta privačiuose miškuose. Lietuvoje tik pusė miškų – valstybiniai. Tačiau matome, kad kirtėjų, savavališkai atėjusių į mišką eglutės, kone neliko“, – teigė jis 15min.lt.

Miškininkai primena, kad namus galima pasipuošti ne tik eglute. Artėjančias Kalėdas primins ir šakos, ar iš jų nupintas vainikas. „Reikia vertinti žalumą namuose. Gi nebūtinai eglė turi būti simetriška, tiesi ir tanki. Net ir viena šaka gali būti labai puošni“, – įsitikinęs A.Baranauskas. 

Vilniuje šakos bus dalinamos Katedros aikštėje, prie Rotušės ir Žirmūnuose, Kaune – Rotušės aikštėje, Klaipėdoje – Teatro aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius