Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

URM Artimuosiuose Rytuose esančius lietuvius ragina sekti žinias ir rekomendacijas

Iranui surengus dronų ir raketų ataką prieš Izraelį, Užsienio reikalų ministerija (URM) Artimuosiuose Rytuose esančius lietuvius ragina sekti naujausias žinias ir kelionių rekomendacijų atnaujinimus.
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija
Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu galioja rekomendacija nedelsiant išvykti iš Irano, Afganistano. Tuo metu į Izraelį, Siriją, Iraką rekomenduojama nevykti.

„Užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad po Irano atakos prieš Izraelį ir tęsiantis įtampai Artimuosiuose Rytuose, kariniai veiksmai gali labai greitai paaštrėti ir sukelti pavojų platesniame regione“, – nurodoma sekmadienį išplatintame pranešime.

Prireikus konsulinės pagalbos, Lietuvos piliečiai raginama kreiptis į ambasadą Izraelyje, dėl konsulinės informacijos taip pat galima kreiptis visą parą veikiančiu URM telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Izraelis praneša, kad Iranas į šalį naktį iš šeštadienio į sekmandienį paleido daugiau nei 300 dronų ir raketų, tačiau ataka buvo sužlugdyta perimus absoliučią jų daugumą. Prie Izraelio oro gynybos skelbia prisidėjusios ir Jungtinės Valstijos.

Amerikiečių prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) taip pat teigė sušaukęs Didžiojo septyneto (G-7) šalių vadovus koordinuoti diplomatinio atsako Teheranui.

Irano revoliucijos gvardija nurodo, kad atakos prieš Izraelį ėmėsi, keršydama už balandžio 1 dieną įvykdytą mirtiną drono smūgį Izraelio konsulatui Damaske.

Teherano veiksmus smerkia daugelis Vakarų šalių, įskaitant Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius