Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 25

URM: Lietuva pasitiki atliktu tyrimu dėl Malaizijos avialinijų lėktuvo katastrofos

Lietuva remia Jungtinių tyrėjų biuro pastangas ir pasitiki atliktu nepriklausomu ir nešališku tyrimu dėl Malaizijos avialinijų lėktuvo, skridusio reisu MH17, virš Ukrainos, tragiškos katastrofos 2014 metų liepos 17 dieną aplinkybių, penktadienio vakarą paskelbė Užsienio reikalų ministerija.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje. / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

Kaip nurodoma išplatintame pranešime, Malaizijos avialinijų lėktuvas MH17 buvo numuštas virš Rytų Ukrainos BUK tipo raketa, kuri buvo įvežta iš Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų 53-iosios priešlėktuvinės brigados, dislokuotos netoli Kursko.

„Šios tragedijos kaltininkai turi būti nustatyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Raginame Rusijos Federaciją bendradarbiauti su tyrimą atliekančiomis šalimis ir Jungtiniu Tyrimu biuru“, – ragina ministerija.

Penktadienį olandų pareigūnai paskelbė, kad Nyderlandai ir Australija laiko Rusiją atsakinga už Malaizijos lėktuvo numušimą virš Rytų Ukrainos 2014 metais.

Olandija ir Australija mano, kad Rusijai tenka dalis atsakomybės dėl oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reisu MH17 skridusio lėktuvo numušimo, sakoma Nyderlandų vyriausybės pareiškime.

Jis buvo išplatintas kitą dieną po to, kai tarptautiniai tyrėjai paskelbė išvadas, jog raketa BUK, kuria buvo numuštas lėktuvas, buvo atvežta iš Rusijos kariuomenės brigados Kurske.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs „Malaysia Airlines“ laineris „Boeing 777“, kuriame buvo 298 žmonės, 2014 metų liepos 17 dieną buvo numuštas virš prorusiškų separatistų kontroliuotos teritorijos Ukrainos rytinėje Donecko srityje.

Žuvo visi lėktuve buvę žmonės, daugiausia olandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius