-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 26

URM pasipiktino, kad Kazimiera Prunskienė visos Lietuvos vardu išliaupsino Kaliningrado atominę elektrinę

Lietuvos ekspremjerė, Lietuvos liaudies partijos pirmininkė Kazimiera Prunskienė neturi teisės kalbėti Lietuvos vardu, teigia Užsienio reikalų ministerija (URM), reaguodama į politikės Rusijos spaudai duotus interviu dėl Rusijos Kaliningrado srityje planuojamos statyti atominės elektrinės.
Kazimira Danutė Prunskienė
Kazimiera Prunskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Rusijos žiniasklaidai paskelbus K.Prunskienės susitikime su Kaliningrado srities valdžia išsakytus teiginius apie Lietuvos suinteresuotumą dalyvauti šioje srityje planuojamos atominės elektrinės statyboje ir eksploatacijoje, norėtume atkreipti dėmesį, kad K.Prunskienė nėra išrinkta politikė ir nedirba jokioje valstybės institucijoje, todėl negali kalbėti nei už Lietuvos valstybę, nei už jos žmones. Jos žodžiai neatspindi Lietuvos nuomonės“, – rašoma URM atsiųstame komentare BNS.

K.Prunskienė neseniai lankėsi Kaliningrado srityje ir apžiūrėjo atominės jėgainės statybos aikštelę.

Rusijos naujienų portalai pranešė, kad per šį vizitą K.Prunskienė pareiškė, jog Lietuva suinteresuota dalyvauti Kaliningrado atominės elektrinės statybose ir vėliau pirkti jos gaminamą energiją.

„Mes įsitikinome šios jėgainės perspektyvumu ir patikimumu, kas mums labai svarbu kaip kaimynams. Taip pat svarbu, kad tada, kai jėgainė bus pastatyta, Baltijos regionas, taigi ir Lietuva, būtų aprūpinta pigia ir patikima energija“, – naujienų portalas „RIA novosti“ cituoja K.Prunskienę.

URM atremia, kad priešingai, tokie K.Prunskienės teiginiai prasilenkia su oficialia Lietuvos pozicija, nes „Lietuva ne kartą Rusijos atstovams, įvairioms tarptautinėms organizacijoms ir ES perdavė savo susirūpinimą ir informavo apie projekto Kaliningrado srityje neatitikimą tarptautinių konvencijų reikalavimams dėl informacijos kaimyninei šaliai pateikimo, visuomenės supažindinimo ir geranoriško bendradarbiavimo“.

Oficiali Lietuvos valdžia kritikuoja Rusijos planus Kaliningrade, greta Lietuvos sienos, statyti atominę elektrinę, sakydama, kad nėra laikomasi tinkamų saugumo reikalavimų. Oficialusis Vilnius taip pat sako, kad projektas nėra ekonomiškai pagrįstas.

K.Prunskienės vadovaujamos neįtakingos Lietuvos liaudies partijos programinėse nuostatose skelbiama, kad „būtina liautis demonstruoti priešiškumą svarbioms mūsų ekonominėms partnerėms – Rusijai ir Baltarusijai“. Šios partijos renginiuose dažnai lankosi Rusijos politikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius