-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 03

URM teigia turinti žinių apie keliolika Baltarusijoje sulaikytų ar kalinamų lietuvių

Užsienio reikalų ministerija (URM) teigia turinti informacijos apie keliolika Lietuvos piliečių, kurie yra sulaikyti arba atlieka bausmę Baltarusijoje, penktadienį pranešė naujienų portalas „Delfi“.
Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos pasienis
Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos pasienis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiuo metu turime informacijos dėl keliolikos Lietuvos Respublikos piliečių, sulaikytų ar atliekančių bausmę Baltarusijoje. Baltarusijos institucijos ne visada iš karto informuoja Lietuvos institucijas apie Lietuvos piliečių sulaikymo atvejus“, – teigiama URM atsakyme „Delfi“.

Anot ministerijos, Lietuvos piliečiai Aliaksandro Lukašenkos režimo valdomoje šalyje gali būti sulaikomi ir neteisėtai. Prieš kurį laiką apie sulaikytus savo šalies piliečius pranešė ir Latvija.

URM priminė apie suintensyvėjusius Baltarusijos institucijų priešiškus ir provokacinius veiksmus prieš Lietuvos piliečius, jau esančius ar laikinai atvykusius į Baltarusiją, taip pat, kad Lietuvos piliečiai Baltarusijoje gali būti sulaikomi ir neteisėtai. Lietuvos piliečiai raginami į Baltarusiją nevykti, o ten esantys – nedelsiant išvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius