-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 23

URM viceministras padėkojo ES ir Bendrijos narėms už pagalbą sprendžiant migrantų krizę

Užsienio reikalų ministras Arnoldas Pranckevičius padėkojo Europos Sąjungos institucijoms ir narėms už pagalbą Lietuvai, kovojančiai su migrantų krize.
Arnoldas Pranckevičius
Arnoldas Pranckevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip informavo Užsienio reikalų ministerija, neformaliame Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų tarybos posėdyje Slovėnijoje penktadienį ministras Pristatydamas nelegalios migracijos situaciją Lietuvos-Baltarusijos pasienyje dėkojo Bendrijai ir valstybėms už „solidarumą ir teikiamą pagalbą“.

„Eksponentiškai augantis nelegalių migrantų srautas per Lietuvos – Baltarusijos sieną yra Baltarusijos režimo hibridinė ataka. Todėl yra būtinas ES dėmesys visiems migracijos keliams, Pietuose ir Rytuose, didesnės investicijos į ES išorės sienos apsaugą, sutarimas dėl bendros migracijos ir prieglobsčio politikos ir veiksmingos ES partnerystės su trečiosiomis šalimis, užtikrinant nelegaliai sieną kirtusių asmenų grąžinimą“, – pabrėžė viceministras.

A.Pranckevičius parėmė Slovėnijos pirmininkavimo prioritetus, ypač pabrėždamas klimato kaitos ir skaitmeninės rinkos teisės aktų paketų svarbą, tolesnį COVID-19 pandemijos valdymą bei migracijos iššūkius. Diskusijoje A.Pranckevičius taip pat pakartojo apie Lietuvos paramą ES plėtros procesui.

Viceministras tarybos paraštėse susitiko su Šiaurės Makedonijos vicepremjeru Europos reikalams Nikola Dimitrovu.

Antrąjį šių metų pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Slovėnija prioritetinėmis sritimis įvardija ES atsparumo ir atsigavimo užtikrinimą, diskusiją dėl ES ateities, patikimą ir saugią ES, Bendrijos gyvenseną, žmogaus ir pagrindinių teisių apsaugą, sienų apsaugą, saugumą Sąjungos viduje ir jos kaimynystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius