Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 30

„Urmo“ prekybininkai pasijuto it po šalto dušo

Trečiadienį, kaip ir kasdien, į darbą atskubėję prekybos miestelio „Urmas“ „Geltonosios galerijos“ darbuotojai buvo šokiruoti. Keturių prekybos salių durys buvo užplombuotos, objektą sergėjo apsaugininkai, tesugebėję pirštais baksnoti į ant durų kabančius teismo nutarties dokumentus.
Trečiadienį „Geltonąją galeriją“ saugoję UAB „Galinta ir partneriai“ atsiųsti apsaugos darbuotojai prekybininkų į vidų neįleido net pasiimti asmeninių daiktų.
Trečiadienį „Geltonąją galeriją“ saugoję UAB „Galinta ir partneriai“ atsiųsti apsaugos darbuotojai prekybininkų į vidų neįleido net pasiimti asmeninių daiktų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žmonės ne tik negalėjo vykdyti įprastos prekybos, bet net nepateko į savo darbo vietas ir negalėjo pasiimti nei asmeninių daiktų, nei ten saugomų pardavimui skirtų daiktų.

Drastišką teismo sprendimą – užplombuoti prekyviečių duris – inicijavo UAB „Galinta ir partneriai“, kuriai priklauso ten esančios patalpos, tačiau jos buvo išnuomotos UAB „Vidiva“. Tačiau nuo 2002 metų minėtos patalpos UAB „Vidvida“ pernuomotos prekybos miesteliui „Urmas“, kuris savo ruožtu jas nuomoja prekybininkams.

Trečiadienio pusdienį prie užplombuotų durų trypčioję į vidų negalintys patekti prekeiviai prisiminė, kad praėjusią savaitę po jų darbo vietą vaikščiojo antstoliai ir ragino atlaisvinti patalpas. Bet į tai žmonės sąmoningai nereagavo. „Mes turime nuomos sutartis su „Urmu“, o „Galinta“ mums yra niekas. Juk niekas nekreiptų dėmesio į kažkokio pašalinio asmens iš gatvės raginimus palikti patalpas. Juo labiau, kai nuomos mokestis už tas patalpas yra mokamas sąžiningai“, – vienas kitą papildydami rankomis skėsčiojo įpykę žmonės.

Mes turime nuomos sutartis su „Urmu“, o „Galinta“ mums yra niekas. Juk niekas nekreiptų dėmesio į kažkokio pašalinio asmens iš gatvės raginimus palikti patalpas.

Prekeiviai garsiai piktinosi, kad negali patekti į patalpas pasiimti asmeninių daiktų ar net prekių, dėl kurių vakar tiekėjai buvo atvažiavę net iš kitų Lietuvos miestų.

„Mums tai – didžiulis nuostolis, nes negalime normaliai dirbti. Viduje liko asmeniniai daiktai, įmonės dokumentai ir antspaudai. Yra užsakovai, kuriems mes turime atiduoti prekes, yra tiekėjai, kurie šiandien turi atvažiuoti iš Šiaulių, Vilniaus. Ką mums daryti? Nežinau, kaip mes jiems paaiškinsime, kad negalime atiduoti prekių. Tapome įkaitais. Kažkas pešasi, o kenčiame mes, nekalti žmonės“, – tūžo prisistatyti nenorėjusi prekybininkė.

Kitos nukentėjusiosios teigimu, dabar norint pasirašyti sutartį su „Galinta“, reikia nutraukti sutartį su „Urmu“. Tačiau sutartį su „Urmu“ galima nutraukti tik pranešus prieš mėnesį. Dabar yra taip, kad prekybininkai nuomos mokesčius turėtų mokėti 2 šalims.

Smūgis nuomotojams

Vakarykščius UAB „Galinta ir partneriai“ veiksmus prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta pavadino saviveikla ir verslo žlugdymu. „Mūsų ir „Galintos“ nuomos sutartis galioja iki 2012 metų. Pačioje sutartyje nėra vienašališko sutarties nutraukimo galimybės. Taip elgdamiesi jie sąmoningai nori atimti verslą“, – situaciją komentavo J.Plenta.

Pašnekovas nežinojo, dėl kokių priežasčių patalpų savininkai kreipėsi į teismą tam, kad būtų apribota nuomininkų veikla ir patalpos perleistos saugoti UAB „Galinta ir partneriai“. J.Plentos teigimu, jie niekam nėra skolingi. „Mūsų juristai paruošė pretenzijas, kreipsis į apylinkės teismą, kad šis paaiškintų nutarties pagrindą, nes priimta nutartis mūsų požiūriu netinkama. Žmonės patirs nuostolius. Iš viso plotus ten nuomojasi 72 nuomininkai, o prekybininkų dirba dar daugiau, nes dirba po kelias pardavėjas. Jos praras darbo vietas“, – sakė J.Plenta.

Vyko į teismą

Į darbo vietas patekti negalėję žmonės nenuleido rankų, o susivienijo ir visi kartu vakar nuvažiavo į teismą aiškintis situacijos.

Ką mums daryti? Nežinau, kaip mes jiems paaiškinsime, kad negalime atiduoti prekių. Tapome įkaitais.

„Buvo iškviestas teisėjos, kuri priėmė nutarimą užplombuoti sandėlius, pavaduotojas. Tuomet paaiškėjo, kad teisėja nebuvo įsigilinusi į bylą, neva nežinojo, kad ten dirba žmonės, kad ten yra prekių, todėl viskas bus nagrinėjama iš naujo. Artimiausiu metu paaiškės, kada galėsime pasiimti savo daiktus“, - po pasiaiškinimo prie teismo rūmų sakė 17 metų „Urme“ prekiaujanti Valė Kulikauskienė. Moteris paaiškino, kad jiems buvo pranešta, jog tie, kurie liks tose pačiose patalpose, nuomos mokestį turės mokėti ir „Galintai“, ir „Urmui“. Tiesa, „Galinta“ kol kas siūlo nuomininkams pasirašyti sutartis, kurios kol kas galiotų vieną mėnesį.

Motyvas – savavališkos statybos

UAB „Galinta ir partneriai“ atstovaujantis advokato padėjėjas Gediminas Juknevičius “15min” sakė, kad į teismą buvo kreiptasi dėl savavališkų statybų. „Nuomininkai atliko savavališkas statybas: buvo pristatytos rampos, stoginės, pakeistos pertvaros, padidintas patalpų plotas. Tokiems darbams atlikti reikalingas statybos leidimas, kuris nebuvo gautas. Savavališkos statybos kelia grėsmę žmonėms, kurie ten vaikšto ir būna. Todėl „Galinta ir partneriai“ sužinojusi tokius dalykus įspėjo nuomininką UAB „Vidivą“, kad jie pašalintų savavališkų statybų padarinius“, – sakė G.Juknevičius. Anot pašnekovo, kadangi pažeidimai nebuvo pašalinti, jie raštu kreipėsi į „Vidivą“ ir pranešė, kad nuomos sutartis nutraukta ir pareikalavo išsikraustyti. Bet „Vidiva“ šiuos prašymus neva ignoravo.

„Teismo prašėme taikyti laikinąsias apsaugos priemones: kol bus išspręsta byla uždrausti naudotis patalpomis ir patalpų saugotoju paskirti „Galintą“. Teismas ieškinį patenkino. „Galinta“ neturi jokių duomenų, kas ten prekiauja, net nežino, kokie subnuomininkai“, – sakė G.Juknevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius