Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 02

Uspaskichas ruošiasi darbų lavinai

Viktoras Uspaskichas teigia, kad idėjos kitiems metams jo galvoje tiesiog knibždėte knibžda.
Viktoras Upsaskichas sako turintis nemažai ką nuveikti Seime
Viktoras Upsaskichas sako turintis nemažai ką nuveikti Seime / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prieš metus aš daug galvojau – dalyvauti man politikoje ar ne. Norėjosi tikėti ta valstybe, kurioje gyvenu, kuriai atidaviau savo gražiausius metus, investicijas, idėjas ir laiką“, – pasakojo V. Uspaskichas ir pridūrė vėliau šiek tiek nusivylęs, tačiau nenuleidęs rankų ir pasukęs Seimo link. Kad Darbo partija pateko į Seimą, V. Uspaskichas laiko stebuklu, nes, pasak jo, rinkiminė kampanija buvo mažai finansuota, o dezinformacijos ir purvo daug.

„Asmeniniame gyvenime didelių pokyčių nėra. Ta pati žmona ir tie patys vaikai“, – juokavo Seimo narys.

Kriterijai – ne kaip Europoje

„Kol kas jokių mūsų minčių ar sprendimų per daug nėra įtraukta. Po Naujųjų prasidės darbai – nauja sesija, aš turiu nemažai idėjų, kaip būtų galima padėti žmonėms ir valstybei, net ir pačiai valdžiai“, – teigė V.Uspaskichas.

Norėtųsi, kad nauja atominė elektrinė nebūtų statoma iš žmonių kišenių, o jei ir būtų statoma už jų pinigus, tuomet akcijos turėtų priklausyti žmonėms. Aiškino V.Uspaskichas.

Pasak parlamentaro, ekonomikoje, versle jis turi nemažai patirties, kuri gali praversti. Politikas sako, kad mūsų šalies parlamentarams taikomi kriterijai visai kitokie negu Europoje. Vienoje turtingiausių pasaulio šalių – Šveicarijoje – į parlamentą negali papulti žmonės, patys savo rankomis nieko nesusikūrę. „Pas mus Seimo narys neturi būti verslininkas“, – teigė V.Uspaskichas ir stebėjosi, kaip verslo neišmanantys žmonės gali rengti įstatymus.

Darbo partijos lyderis tikisi ir kitų pasikeitimų – įstatymų, susijusių su elektra, dujomis, verslo rinka. „Norėtųsi, kad nauja atominė elektrinė nebūtų statoma iš žmonių kišenių, o jei ir būtų statoma už jų pinigus, tuomet akcijos turėtų priklausyti žmonėms“, – aiškino V.Uspaskichas.

Seimo narys kitąmet norėtų peržiūrėti ir dujų mokesčio skaičiavimo metodiką. „Vienas dalykas – ką duoda „Gazpromas“, kitas – kaip kainos formuojamos čia“, – sakė V.Uspaskichas ir tikino nenorįs nuskriausti nei tiekėjų, nei vartotojų. Parlamentaras kalbėjo ir apie planus, padėsiančius išlaisvinti monopolizuotą rinką. Jo nuomone, reikia daugiau konkurencijos tarp prekybininkų, gamintojų bei importuotojų. Seimo narys tikisi, jog konkurencingumą galima pasiekti ne ribojant prekybos centrų darbo valandas, bet kompleksiškai pateikiant įstatymus, nežlugdančius mažųjų parduotuvėlių.

„Jei per šią kadenciją man tai pavyks padaryti, galėsiu pasakyti, kad dėl verslo padariau nemažai“, – apie planus kalbėjo V.Uspaskichas.

„Neikite į sandorį su sąžine“

Paklaustas, ko kitais metais linki kolegoms, Seimo narys atsakė, kad svarbiausia neiti į sandorį su sąžine. „Žmogus negali būti specialistu visose srityse, Seimo narys – irgi. Bet gali sąžiningai priiminėti sprendimus, į juos įsigilinęs. Vadovaukitės sąžine“, – linkėjo V.Uspaskichas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai