Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 25

Uteniškių šventę sutrikdė pasireklamuoti nusprendę socialdemokratai

Utenoje organizuotas Kaimynų piknikas papiktino kai kuriuos dalyvius. Jų teigimu, visuomeninį renginį savo politiniams tikslams bandė panaudoti vietos socialdemokratai, kurie pasistatė savo palapinę ir užsiėmė partijos reklama.
LSDP palapinė Utenos Kaimynų piknike
LSDP palapinė Utenos Kaimynų piknike / Organizatorių nuotr.

Pirmoji Lietuvos socialdemokratų partijos agitacija pasipiktino viena iš renginio organizatorių, organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė.

„Šiandienos socdemų šou Utenos piknike nurovė stogą. Artėjant rinkimams, atmintinė – kaip politikams išsidirbinėti iš pilietiško jaunimo?“ – socialiniame tinkle „Facebook“ teigė ji.

„A) jaunimo organizacija suorganizuoja viešą renginį ir tavęs (partijos) nekviečia – nueini, savavališkai pasistatai palapinę ir vykdai agitaciją, vaidindamas, kad čia tavo renginys; b) jaunimo organizacija kviečia tave (politiką) į renginį viešai diskutuoti – neini ir rėki, kad blogai organizuoja / šališkas moderatorius / šališki organizatoriai“, – rašė M.Šaraitė.

„Ką mato kiti? Abiem atvejais kita politikų pusė komunikuoja, kad organizatoriai, jaunimas, politikuoja. Nu super, ugdom pilietiškumą, skatinam jaunimą veikti“, – piktinosi viena renginio organizatorių.

Pasisavino pikniko vizualą

Kita renginio organizatorė Vismantė Juozėnaitė pasipiktino „Utenos radijo“ vadovo Lino Bražionio elgesiu. Būtent jis prisidėjo prie renginio organizavimo, tačiau į jį atsigabeno savo atstovaujamos partijos atributiką ir užsiėmė politine reklama.

„Labai noriu atsiprašyti tų, kuriuos kviečiau į Utenos kaimynų pikniką žadėdama tuos išvardintus, esminius renginio dalykus, nes daug kam atvykus ir išvydus „LSDP raudonąją pilį“ su savo raudonaisiais muškietininkais teko trauktis. Visa tai ir man buvo staigmena“, – teigė organizatorė.

„Linas Bražionis organizuojant šį renginį buvo atstovas iš „Utenos radijo“, bet pasirodo turėjo slaptų, neišsakytų interesų. Nebeliko jokio „Utenos radijo“, jis atsitempė visą savo raudonąją armiją ir mūsų bendruomenišką renginį teršė savo politiniais pūliniais“, – pasakojo V.Juozėnaitė.

Organizatorių nuotr./LSDP reklama Utenos Kaimynų piknike
Organizatorių nuotr./LSDP reklama Utenos Kaimynų piknike

„Negana to, Lietuvos socialdemokratų partija sužibėjo ir eilinį sykį susimovė pažeisdami autorines teises. Organizuojant šį renginį, aš savanoriškai, tikėdama mūsų renginio prasme, prisidėjau kaip grafikos dizainerė – sukūriau unikalų Utenos pikniko vizualą, iliustracijas, kurios buvo naudojamos renginio viešinimo priemonėse. O Linas Bražionis be jokio atsiklausimo, prašymo mano kūrybinį darbą savavališkai panaudojo savo partijos reklamai“, – Utenos socialdemokratų veikėjo elgesiu piktinosi mergina.

Socialdemokratų atstovas pasipiktino „negatyvu ir ažiotažu“

Tuo metu savo partijos palapinę į Utenos pikniką atsigabenęs „Utenos radijo“ vadovas L.Bražionis jautėsi tapęs „neapykantos ir interpretacijų herojumi“.

„Visų pirma, noriu padėkoti visiems, kas prisijungė prie Utenos kaimynų pikniko, jame dalyvavo ir buvo kartu. Nesiruošiu teisintis, teisti ir perlenkti kieno nors nuomonę ir įsitikinimus, politines pažiūras ar bendruomeniškumo individualų suvokimą“, – savo paaiškinime rašė socialdemokratų rėmėjas.

„Esame skirtingi, su savo fobijomis ir ego. Piknikas įvyko. Geras, blogas, reikalingas ar ne, čia kiekvieno interpretacijos ir požiūris. Mano pozicija yra paprasta ir ji nesikeičia, ir niekam aš nemelavau pateikdamas Utenos kaimynų pikniko idėją: bendruomeniškumą suprantu be išankstinių nuostatų, fobijų, priešiškumo kuriam nors dalyviui. Šiame renginyje galėjo dalyvauti VISI!“ – pabrėžė L.Bražionis.

„Ir bendruomenės, muzikantai, politikai, verslininkai, visuomenininkai, organizacijos. Kiekvienas su savo veiklomis, šarmu ir spalvomis. Neturėjau išankstinio nusistatymo nė vienam, kviečiau visus kiek galėjau, atsiliepė tie, kurie norėjo. LSDP taip pat norėjo tą daryti, tą ir padarė, užėmusi 36 kvadratinius metrus Dauniškio parko erdvės ir siūlydami savo veiklas. Kažkam tas tiko, kažkam ne. O tas negatyvas ir ažiotažas tik parodo, kad iki bendrystės, tolerancijos, kažkam dar toli“, – aiškino Utenos socialdemokratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius