Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 23

Už 40 tūkst. eurų aprengta dalis migrantų, kariuomenė dovanojo batus

Sunkiausiomis sąlygomis gyvenantys Rūdninkų (Šalčininkų r.) stovyklos migrantai gavo šiltas striukes, naujus batus ir kojines. Drabužius nupirko Valstybės sienos apsaugos tarnyba, o kareivišką avalynę skyrė Lietuvos kariuomenė. Artimiausiu laiku migrantams planuojama papildomai nupirkti sezoninių viršutinių ir apatinių drabužių bei aprūpinti kita avalyne.
Iš Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai iškeliami į Kybartų (Vilkaviškio r.) užsieniečių registracijos centrą
Iškeliamas Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojas rankose laiko pasieniečių nupirktą striukę ir avi kariuomenės dovanotais batais. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Už beveik 32 tūkst. eurų naujos ir šiltos striukės

Planuojama, kad penktadienį paskutinis Rūdninkų migrantų stovyklos gyventojas bus perkeltas į buvusiuose Kybartų pataisos namuose naujai įsteigtą Užsieniečių registravimo centrą. Į naujus namus jie kraustosi su šiltomis striukėmis ir naujais batais. Prieš žiemą juos parūpino valstybė.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba iš įmonės „SDG kodas“ įsigijo 800 vnt. striukių. Vienos striukės kaina – 39,93 eurų, bendra pirkimo vertė siekia beveik 32 tūkst. eurų.

Striukės nepralaidžios vandeniui, neperpučiamos, tačiau „kvėpuojančios“, turi nenusegamą platų ir pašiltintą gobtuvą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai šildosi prie laužo. Dalis jų vilki naujosiomis striukėmis ir avi karių dovanotus batus
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai šildosi prie laužo. Dalis jų vilki naujosiomis striukėmis ir avi karių dovanotus batus

Kariuomenė perdavė dėvėtus kareiviškus batus

Kariuomenės logistikos valdyba migrantams perdavė 500 porų Lietuvos kariuomenės senosios uniformos vasarinių batų ir 200 porų sportinių batelių. Kariuomenės perduoti batai yra jau dėvėti, tačiau geros kokybės ir paruošti tolimesniam naudojimui.

Su batais migrantai gavo ir naujas kojines. Iš bendrovės „Devold“ Turto valdymo ir ūkio departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos nupirko 800 vnt. kojinių. Ši norvegų bendrovė garsėja gaminiais iš vilnos.

Bendra pirkimo vertė daugiau nei 7 tūkst. eurų. Vienos poros kaina – 9,2 eurų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Iš Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai iškeliami į Kybartų (Vilkaviškio r.) užsieniečių registracijos centrą
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Iš Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai iškeliami į Kybartų (Vilkaviškio r.) užsieniečių registracijos centrą

Kai kurie migrantai gautas dovanas mėtė per tvorą

Daugelis migrantų džiaugėsi gautais naujais šiltais rūbais ir avalyne. Tačiau buvo ir tokių, kurie skundėsi, kad striukės per didelės, o kai kas net iš pasipiktinimo švystelėjo jas per stovyklos tvorą.

Dalis migrantų gavo gerus kareiviškus batus, o likusieji – sportinius batelius. Labiau džiaugėsi migrantai, kuriems pavyko gauti žygio avalynę. Šis apavas šiltesnis ir tvirtesnis, nei kitų gauti sportiniai bateliai.

Vidaus reikalų ministerijos Strateginės komunikacijos skyriaus vedėjas Mindaugas Bajarūnas teigė, jog artimiausiu metu migrantus tarnybos planuoja aprūpinti sezoniniais viršutiniais drabužiais, apatinių drabužių komplektais bei kita avalyne.

Drabužius ir kitus būtinuosius daiktus migrantams dalija ir nevyriausybinės organizacijos: „Raudonasis kryžius“ ir „Caritas“. Jie rengia akcijas, kviečia visuomenę aukoti daiktus bei drabužius šalyje esantiems migrantams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius