Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 05

Už chuliganišką vairavimą teisių neteko Neringos administracijos direktorius E.Šakalys

Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys už chuliganišką vairavimą turės susimokėti baudą ir metus negalės sėsti prie vairo.
Egidijus Šakalys
Egidijus Šakalys / Nuotr. iš neringa.lt

Tokį sprendimą antradienį priėmė Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai.

E.Šakalį Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas nubaudė dar lapkritį ir paskyrė 450 eurų baudą bei dvylikai mėnesių atėmė teisę vairuoti, tačiau jis tokį sprendimą apskundė.

Administracijos vadovas nubaustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, kurie buvo padaryti pernai rugpjūčio 18 dieną, 16.44 val., Smiltynėje, važiuojant į Naująją perkėlą.

E.Šakalys tądien į Klaipėdą važiavo su kolega, kurį buvo pažadėjęs nuvežti į uostamiestyje esantį automobilių servisą pasiimti automobilio.

Teismas konstatavo, jog E.Šakalys chuliganiškai vairavo transporto priemonę, tai yra, aplenkdamas eilėje į keltą sustojusių automobilių koloną, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, privertė priešinga kryptimi atvažiuojančias transporto priemones duoti kelią ir važiuoti atbuline eiga, kirto dvigubą ištisinę liniją.

Tokiais savo veiksmais vairuotojas kėlė realų pavojų savo bei kitų automobilių ir žmonių saugumui. Iš chuliganiškų paskatų tyčiniais veiksmais pažeidė viešąją tvarką ir rodė aiškią nepagarbą visuomenei, teigiama teismo sprendime.

Byloje surinktais įrodymais nustatyta, kad E.Šakalys padarė kelis pažeidimus – dvigubos ištisinės linijos kirtimas, važiavimas priešpriešine eismo juosta kelio atkarpoje, kurioje draudžiama tai daryti, pakartotinis dvigubos ištisinės linijos kirtimas.

Teismo vertinimu E.Šakalio veika yra net pavojingesnė, nes kolona apvažiuota priešpriešine eismo juosta, riboto matomumo kelio ruože, kai priešingos krypties eismo juosta atjudėjo kiti automobiliai.

Teismas vertino prie bylos prijungtą vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuota, jog E.Šakalio vairuotas automobilis Smiltynėje išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą vingyje, kur matomumas yra ribotas, ir automobilių koloną lenkė gana dideliu greičiu, taip važiavo gana didelį atstumą. Visa tai esą leidžia daryti išvadą, jog E.Šakalio padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai sukėlė pavojų eismo saugumui.

E.Šakalys teisme neneigė atlikęs šiuos manevrus, tačiau tikino neturėjęs chuliganiškų paskatų taip pasielgti, be to, pirmosios dvi juostos buvo pilnos automobilių, o jam reikėję patekti į trečiąją juostą, kuri skirta pirmenybinius leidimus į keltą turintiems automobiliams. Priešpriešais važiavę vairuotojai esą geranoriškai jį praleido.

Teismui vadovas motyvavo, jog kasdien automobiliu vyksta į darbą Nidoje, tad tokia bausmė itin apsunkina jo galimybes. Visgi teismas įvertino, jog Klaipėdos policijos pareigūnų paskirta bausmė yra adekvati ir ne per griežta.

Apie teismo sprendimą pirmasis pranešė uostamiesčio naujienų portalas „Atvira Klaipėda“.

Nutartis per 20 darbo dienų gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius