Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 29

Skandalas Kaune: už darbą per rinkimus – „špyga“, išgirdo pasiūlymą atsiskaityti grynais

Kaune per abu savivaldos rinkimų turus dirbęs komisijos narys sako už darbą per išankstinį balsavimą antrame ture nesulaukęs kelis šimtus eurų siekiančio atlygio, vietoj to – sulaukęs pasiūlymo gauti mažesnę sumą grynais. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) dėl šio atvejo žada inicijuoti tyrimą.
Lietuvoje prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose
Balsavimas. Asociatyvinė nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaunietis Andrius 15min teigė prisistatyti tikruoju vardu ir pavarde nenorintis, tačiau noriai sutiko papasakoti istoriją, kuri kelia klausimų.

Jaunas vyras, į rinkimų komisiją deleguotas Lietuvos socialdemokratų partijos, sako antro turo išankstiniame balsavime dirbęs 39 valandas, tačiau atlygio taip ir nesulaukęs iki šiol.

„Kėliausi tris dienas penktą ryto ir nuo septintos valandos iki 20 valandos aš sėdėjau prie kompiuterio ir spausdinau lakštus. Man už tas 39 valandas visiškai neįrašė jų į tabelį ir nesumokėjo atlyginimo“, – pasakojo Andrius.

Jis tvirtino po antro turo sulaukęs žinių, kad už darbą balsavime pinigų negaus, nes oficialiuose dokumentuose neįrašyta, kiek valandų jis dirbo.

Pasiūlė atsiskaityti grynais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius