-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2008 12 15

Už elektrą galima atsiskaityti parduotuvėse

Atokesnėse Lietuvos vietovėse mažėjant pašto skyrių, kuriuose regionų gyventojai dažniausiai atsiskaito už elektrą, AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) siūlo atsiskaitymus atlikti mažose maisto ir buities prekių parduotuvėse įrengtuose „Perlo“ terminaluose.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / Photos.com nuotr.

„Atsižvelgdami į kintančią situaciją regionuose bei gyventojų įpročius, siekiame suteikti galimybes atsiskaityti už elektrą patogiais būdais dažniausiai lankomose vietose. Šiais metais ženkliai padidinome atsiskaitymo vietų skaičių atokiose vietovėse – RST teritorijoje yra apie 300 loterijos „Perlas“ terminalų, per kuriuos gyventojai gali atsiskaityti už sunaudotą elektrą“, – sakė RST Elektros tiekimo direktorė Laimutė Milašauskienė.

Pasak L. Milašauskienės, RST aptarnaujamose vietovėse palyginti mažai bankų, po truputį uždarinėjami nuostolingai veikiantys pašto skyriai, kuriuose daugelis gyventojų yra įpratę atsiskaityti už komunalinius patarnavimus. „Mokėjimas „Perlo“ terminaluose, atėjus į parduotuvę įsigyti būtiniausių prekių, yra ypač patogus būdas tiek regionų gyventojams, tiek vasarą į kaimo sodybas išvažiuojantiems miestiečiams“, – kalbėjo L. Milašauskienė.

RST atstovės teigimu, nuo birželio, kai atsirado ši galimybė, atsiskaitymų „Perlo“ terminaluose skaičius sparčiai auga. Tikėtina, kad iki metų pabaigos gyventojų įmokų už sunaudotą elektrą skaičius sieks virš 40 tūkstančių., teigiama AB Rytų skirstomųjų tinklų pranešime spaudai.

Atsiskaitymas „Perlo“ terminaluose nesiskiria nuo įprasto atsiskaitymo pašte – parduotuvėje mokėjimą priima pardavėja pagal vartotojo pateiktą atsiskaitymo knygelę. Paslauga kainuoja 85 centus. Loterijos „Perlas” terminaluose mažesnėse parduotuvėse galima atsiskaityti ir už RST tiekiamą elektros energiją, ir už kitas komunalines paslaugas.

RST aptarnaujamoje teritorijoje be pašto skyrių ir „Perlo“ terminalų gyventojai už elektrą gali atsiskaityti grynaisiais pinigais banke pagal atsiskaitymo knygelę, elektroninės bankininkystės sistema pagal elektroninę atsiskaitymų knygelę arba tiesioginiu debetu. Grynaisiais pinigais galima atsiskaityti ir Kredito unijose, komunaliniuose ūkiuose ir „Lietuvos spaudos“ kioskuose. Įmokas priimamos ir visuose 25 RST klientų aptarnavimo skyriuose, juose atsiskaitoma banko mokėjimo kortelėmis.

Šiuo metu vis daugiau gyventojų už RST paslaugas atsiskaito elektroniniais kanalais – tokie atsiskaitymai sudaro 43 proc. visų mokėjimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius