Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 04

Už F.Zappos paminklo kopiją – nuoširdi šeimos padėka (nuotraukos)

Ketvirtadienį per pietus Vilniaus savivaldybėje buvo pristatyta bronzinė roko muzikos legendos Franko Zappos skulptūra, pagaminta pagal Vilniuje, K.Kalinausko gatvėje stovinčios skulptūros pavyzdį ir skirta menininko gimtinei Baltimorei.
F.Zappos skulptūros kopija
F.Zappos skulptūros kopija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skulptūros pristatyme dalyvavo artimiausi F.Zappos giminačiai – sūnus Dweezilas, dukra Diva ir našlė Gail. Muzikanto sūnus Dweezilas stebėjosi, kaip tokioje tolimoje šalyje buvo mylimas jo tėvas „Keista, kad iniciatyva gimė taip toli, Lietuvoje, o ne gimtojoje Amerikoje, esame labai maloniai nustebinti“, – sakė jis. Už paminklą karštai dėkojo ir F.Zappos našlė Gail.

Vilniaus miesto meras Vilius Navickas Gail Zappai įteikė simbolines dovanas, mažą baltą Vaido Ramoškos kurtą angelėlį, panašų į tuos, kurie yra nutūpę Vilniaus gatvėse ir geležinio vilko statulėlę. Pamatęs angeliuką Dweezilas nusišypsojęs tarė: „I like this guy“ (angl. „Man patinka šitas vaikis“).

F.Zappos paminklas, bendradarbiaujant su Amerikos ambasada, į Baltimorę išvykti turėtų po kelių savaičių. Kol kas jį apžiūrėti norintys gali Vilniaus miesto savivaldybės foje. Baltimorės miesto centre iškilsiančią skulptūrą numatoma atidengti 2009 metų pabaigoje arba 2010 metų pradžioje.

Istorija

Skulptūra F.Zappai Vilniuje 1995 m. buvo pastatyta entuziastų lėšomis. Iki šiol tai yra vienintelis paminklas šiam roko muzikantui bei kompozitoriui, pasireiškusiam įvairiose meno srityse. Biusto autoriai – Lietuvos skulptūros portretininkas Konstantinas Bogdanas ir architektas Valdas Ozarinskas.

Koncertas F.Zappos garbei

Šįvakar F.Zappos sūnus Dweezilas, kuris taip pat yra muzikantas, Vilniuje surengs „Zappa plays Zappa“ koncertą.

Muzikantas ir gitaristas D.Zappa grupę-projektą „Zappa plays Zappa“ subūrė 2006-aisiais. Jis yra sakęs, kad jaučiasi tinkamiausiu asmeniu dalyvauti tokiame projekte, nes jį su tėvo muzika sieja kraujo ryšys. Projekto „Zappa plays Zappa“ koncertinės programos didžiąją dalį sudaro 1972-1979 metų kompozicijos. Anot D.Zappos, tas laikotarpis jį įkvėpia labiausiai.

Vienintelis Baltijos šalyse projekto „Zappa plays Zappa“ koncertas įvyks šiandien Vilniuje, „Forum palace“, klube „balsas.lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius