Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 12

Už išmestas cigaretes – 7000 eurų vertės atostogos

Mesti rūkyti ketinantys lietuviai kviečiami dalyvauti tarptautiniame konkurse „Nerūkantis europietis 2009“, kuris Lietuvoje prasideda penktadienį, birželio 12-ąją.
Konkurso nugalėtojui už atsisakytas cigaretes bus įteiktas 7000 eurų vertės čekis prabangioms atostogoms.
Konkurso nugalėtojui už atsisakytas cigaretes bus įteiktas 7000 eurų vertės čekis prabangioms atostogoms. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Konkurso nugalėtojas už pasiryžimą ir parodytą valią laimės 7000 eurų čekį atostogoms: 5000 eurų čekis jam ar jai bus padovanotas metų pabaigoje, 2000 eurų bus įteikti anksčiau.

Pirmą kartą konkursas „Nerūkantis europietis“ surengtas pernai. Šiemet jame dalyvauja 19 šalių, Lietuva – taip pat. Konkurso taisyklės paprastos: kiekviena šalis pirmiausia išrenka savo atstotovą, kurio kandidatūrą siunčia į finalą. Be žmonių, metusių rūkyti, konkurse taip pat galima nominuoti  sveikatos apsaugos profesionalus, kurie padeda rūkantiems mesti rūkyti, ir žmones, kurie vykdo rūkymo kontrolės politiką. 

Pernai Lietuvoje konkurso laimėtoju tapo verslininkas Gintas Bliuvas, rūkęs 24 metus ir atsisakęs šio žalingo įpročio per vieną dieną. Pats metęs rūkyti, jis paskatino jau 5 pažįstamus prisidėti. Vyras taip pat sau iškėlė tikslą iki metų galo paskatinti mesti rūkyti dar 10 rūkančiųjų. Viso Europos „Nerūkančio europiečio 2008“ titulą ir prizą laimėjo Milosas Hlohoysky iš Čekijos Respublikos. Nusprendęs dalyvauti konkurse, Milosas atsisakė 25 cigarečių per dieną, kad pagerintų savo sveikatą. Iki tol čekas rūkė 48 metus. Dabar, vyro nuomone, gyvenimas žymiai geresnis: „Mano burnos kvapas gaivus, nebesmirdžiu dūmais. Žmona yra labai laiminga, kad mečiau rūkyti. Savo pavyzdžiu užkrėčiau ir draugus: keletas jų metė rūkyti arba sumažino cigarečių skaičių. Beje, sveikatą pagerinau: pasak gydytojo, metus rūkyti, mano kraujo spaudimas normalizavosi.“. 

Konkursą Lietuvoje koordinuojančio Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centro darbuotojai primena, kad Lietuvoje konkursas „Nerūkantis europietis 2009“ startuoja birželio mėn. 12 d. 12 val. atidarymo akcijomis visuose Lietuvos miestuose. Jų metu vaikai su kvietimais – savo padarytais lėktuvėliais – ragins žmones dalyvauti konkurse. Vaikai taip pat lankysis pas politikus, medikus, menininkus ir kitus visuomenės veikėjus, ragins mesti rūkyti savo tėvus.

Visas dalyvavimo konkurse taisykles ir registracijos anketas galima rasti interneto puslapyje www.jaunimo-centras.lt   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius