-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 20

Už Juozą Pundzių agitavę liberalai: pasitikėjome konservatorių nuomone apie savo kandidatą

Kauno spaudoje skelbiama reklama, kurioje liberalai Remigijus Šimašius ir Kęstutis Glaveckas ragina balsuoti už skandalingai išgarsėjusį garsų mediką Juozą Pundzių, kuris trečiadienį buvo pašalintas iš konservatorių gretų. Liberalų sąjūdžio atstovai ketvirtadienį teisinasi davę sutikimą skelbti tokią reklamą nieko nežinodami apie nežinia iš kur atsiradusius J.Pundziaus tėvo turtus.
Konservatorių Priežiūros komitetas aiškinasi Juozo Pundziaus turtų kilmę
Juozas Pundzius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį prieš pat Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komiteto posėdį J.Pundzius paskelbė stabdantis narystę partijoje. Tačiau konservatoriams to nepakako: jis buvo išmestas iš partijos, nes nesugebėjo paaiškinti, iš kur gavo 1,5 mln. litų (apie 435 tūkst. eurų). J.Pundzius tikino, kad šį turtą jam, vieninteliam iš šešių vaikų, testamentu paliko tėvas, žinomas Plungės gydytojas Aloyzas Pundzius, miręs 2014 m. J.Pundzius tikina nežinąs, kaip visą gyvenimą kukliai gyvenęs tėvas sukaupė tokius turtus. J.Pundziaus praturtėjimo aplinkybes dar kartą tiria Valstybinė mokesčių inspekcija, nors anksčiau Kauno valstybinė mokesčių inspekcija J.Pundziui neturėjo jokių priekaištų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius balsavo išankstiniame balsavime antrajame rinkimų į Seimą ture
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius balsavo išankstiniame balsavime antrajame rinkimų į Seimą ture

Ketvirtadienio rytą po socialinius tinklus keliauti pradėjo iš Kauno spaudos paimtos reklamos, kuriose Liberalų sąjūdžio pirmininkas R.Šimašius ir narys K.Glaveckas kviečia balsuoti už J.Pundzių.

„Kurkime drauge Lietuvą, kurioje bus gera gyventi“, – ragina R.Šimašius.

Liberalų sąjūdžio atstovas spaudai Martynas Čerkauskas 15min paaiškino, kad TS-LKD prašymu Liberalų sąjūdis praėjusią savaitę parėmė keletą šios partijos atstovų, vienmandatėse patekusių į antrąjį Seimo rinkimų turą. Tarp jų buvo ir J.Pundzius.

„Mes neturėjome informacijos apie galbūt nesąžiningu būdu gautas J.Pundziaus pajamas. Paremdami šį kandidatą, liberalai pasitikėjo Tėvynės sąjunga ir jų nuomone apie kandidatą, kurį patys iškėlė į Seimą“, – teigė jis.

"Facebook" nuotr. /R.Šimašiaus raginimas balsuoti už J.Pundzių
"Facebook" nuotr. /R.Šimašiaus raginimas balsuoti už J.Pundzių

M.Čerkauskas pridūrė, jog šią savaitę tapo akivaizdu, kad J.Pundzius nesugeba pagrįsti savo turto kilmės: „Manome, kad tokiems žmonėms, kurie nesugeba logiškai paaiškinti lėšų kilmės, Seime nėra vietos.

Jokia liberalų parama J.Pundziui nėra reiškiama. Galime tik apgailestauti, kad šios aplinkybės išaiškėjo per vėlai ir Kauno gyventojai jų neturėjo prieš darydami pasirinkimą pirmajame rinkimų ture.“

Nors TS-LKDJ.Pundzių iš partijos pašalino, jis vis dar yra kandidatas į Seimą.

Šį sekmadienį buvęs konservatorius dėl patekimo į parlamentą Kauno mieste Dainavos apygardoje kausis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatu Lauru Stacevičiumi.

VIDEO: Iš partijos pašalintas J.Pundzius: „Čia vyksta kažkoks paradoksas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius